Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van kale zandbak naar natuurlijke stadstuin

Idelette en Natasja kochten een heel fijn nieuwbouwhuis in Schiedam, maar de tuin was nog één grote, kale zandbak. Creatief zijn ze wel, maar praktisch gezien zijn ze wat onhandig. Daarom komt de hulp van Tom en zijn tuinteam als geroepen!

Hun ideale tuin is een natuurlijke en groene stadstuin die goed aansluit op de inrichting van hun huis. Hun interieur bestaat zoal uit organische vormen, natuurlijke materialen en veel groen, wat natuurlijk ook de perfecte basis van een mooie stadstuin kan zijn. Puntje van aandacht is dat de tuin schuin afloopt, richting het huis. Daarom is het extra belangrijk dat de tuin niet te veel tegels krijgt, want dan kan overtollig regenwater zo naar binnen lopen. Dat regenwater kan natuurlijk het beste opgevangen worden door een regenton. Die hebben ze al in bezit, maar echt mooi is die volgens de meiden niet. Daar moet dus ook iets op bedacht worden. 

Het plan

Veel groen en organische vormen dus. Hoe dat uitgewerkt wordt? Door aan de woningzijde een fijne zitplek te maken op een ronde, bamboehouten vlonder. Daar schuin tegenover komt er tegen het schuurtje ook nog een extra zitplek op halfverharding, oftewel grind. Ook het schuurtje zelf wordt vergroend met een sedumdak, met daarbij nog een slimme oplossing voor de hemelwaterafvoer. Tot slot krijgt de tuin nog een extra natuurlijke uitstraling door een brede, organisch gevormd gazon en mooie kastanjehouten borders vol met lekker veel groen, waaronder een krentenboompje (Amelanchier lamarckii), groenblijvende bosrank (Clematis armandii) en een Altheastruik (Hibiscus syriacus). 

Bekijk de video hieronder voor de hele metamorfose:

De natuurlijke stadstuin van Idelette en Natasja in Schiedam

18:23

En nog even op een rijtje hoe de tuin er vóór de metamorfose uit zag...

En hoe de tuin er ná de metamorfose uitziet!

Shop the Look

Van
Lees ook:
Van saaie tuin met onhandige indeling naar Japanse oase van rust
Dit is een artikel van