Ga naar de inhoud
Koken met Hugo!

Gegrilde spruitjes met misoboter, sushirijstkoekjes met dip en no-bake cheesecake met limoen

We hebben een hoofdgerecht, bijgerecht en een toetje die heel goed bij elkaar passen: gegrilde spruitjes met misboter, sushirijst koekjes en een no-bake cheesecake met limoen. Hier ga je zeker indruk mee maken! Waar veel mensen denken dat een cheesecake maken heel ingewikkeld is bewijst Hugo het tegendeel met dit recept. Veel kookplezier!

Dit menu bestaat uit drie onderdelen. Eerst lees je hoe je de cheesecake met limoen maakt. Verderop in het artikel vind je het recept voor de gegrilde spruitjes met misoboter en als slot maken we de sushirijstkoekjes met dip.

No-bake cheesecake met limoen

  • Nagerecht: 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten + 3 uur opstijven

Ingrediënten:

  • 50 gr. gezouten roomboter
  • 150 gr. digestive biscuits
  • 400 gr. roomkaas
  • 125 gr. slagroom
  • 100 gr. poedersuiker
  • Halve theelepel vanille-extract
  • 1 limoen

Extra benodigdheden: keukenmachine, handmixer en springvorm van 18 centimeter.

Bereidingswijze:

Stap 1: Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met het koekmengsel. 

Stap 2: Druk het mengsel in de springvorm en zet het in de koelkast.

Stap 3: Mix in een kom de roomkaas los met een scheutje van de room. Voeg dan de overige room, poedersuiker en vanille-extract toe. Rasp de limoen erboven en knijp vervolgens het sap erboven uit.

Stap 4: Klop het mengsel met een mixer tot je pieken kunt vormen die blijven staan. Schep het in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de cheesecake minstens 3 uur in de koelkast, maar het beste is om hem de hele nacht te laten koelen.

Stap 5: Snijd met een mes langs de randen van de vorm om de taart los te maken voordat je de rand van de springvorm verwijdert. Snijd de taart in punten en serveer.

Gegrilde spruitjes met misoboter

  • Bijgerecht: 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr. spruitjes
  • Neutrale olie
  • Zout en peper
  • 50 gr. roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels witte miso
  • 1 limoen
  • 2 bosuien

Extra benodigdheden: bakplaat en een fijne rasp.

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de ovengrill voor.

Stap 2: Halveer de spruiten en meng met een scheutje olie, zout en peper. Spreid deze uit op de bakplaat en plaats het 8 tot 10 minuten boven in de oven onder de grill. Schep halverwege het grillen een keer om.

Stap 3: Meng intussen de roomboter met de miso. Rasp hierna de limoen erboven en meng door. 

Stap 4: Snijd de bosui in dunne ringen.

Stap 5: Haal de spruiten uit de oven en meng vervolgens in een kom met de misoboter. Knijp de limoen erboven uit, hussel de bosui erdoor en serveer.

Sushirijstkoekjes met dip

  • Bijgerecht: 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten + afkoelen rijst

Ingrediënten:

  • 250 gr. sushirijst
  • 3 bosuien
  • 3 eieren
  • Zout en peper
  • Neutrale olie om in te bakken
  • 1 eetlepel witte miso
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Spoel de rijst in een zeef onder de koude kraan tot het water dat ervan afkomt helder is. Doe de rijst met 250 milliliter water in een pan en breng aan de kook. Plaats de deksel op de pan en zet het vuur zo laag mogelijk. Gaar circa 15 minuten of tot het water is verdampt en de rijst gaar is (of gebruik een rijstkoker). Zet het vuur uit en laat de rijst 10 minuten afkoelen.

Stap 2: Snijd intussen de bosui in dunne ringen.

Stap 3: Meng, voor de dipsaus, de miso, sojasaus, rijstazijn, sesamolie en suiker.

Stap 4: Doe de afgekoelde rijst met de eieren, bosui en zout en royaal peper in een kom.

Stap 5: Verhit een flinke laag olie in een koekenpan. Knijp de rijst met je handen samen tot kleine burgertjes en bak die 3-5 minuten tot de onderkant knapperig is. Draai de koekjes rustig om, om de andere kant knapperig te maken. Tip: draai niet te snel om, anders vallen ze misschien uit elkaar. 

Stap 6: Laat de rijstballetjes uitlekken op keukenpapier en herhaal tot alle rijst op is.

Stap 7: Serveer de rijstkoekjes met de miso-dipsaus.

Laat het een feestje voor je smaakpapillen worden!

Pastinaak-pindasoep
Meer recepten:
Pastinaak-pindasoep en frisse citroen-maanzaadcake
Dit is een artikel van