Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van kale zolder naar warme en lichte slaapkamer voor Chavira en Bas

Het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven ging aan de slag met de zolder van Chavira en Bas uit Oudorp. Hun droom? Een warme, sfeervolle slaapkamer met extra opslagruimte, die ook geschikt is voor werken en ontspannen.

Chavira's sociale media is een bonte verzameling van wooninspiratie met zeer uiteenlopende woonstijlen, waardoor ze eigenlijk niet meer weet wat ze met haar eigen zolder aan moet. Daarom is deze tot nu toe niet gedecoreerd en voelt het naar eigen zeggen kaal aan. Bovendien versterkt het gebrek aan licht het ongezellige karakter van de ruimte. Het liefst zouden Chavira en Bas niet alleen een slaapkamer, maar ook een werk- en ontspanningsruimte willen, geïntegreerd tot één geheel. De ruimte moet daarom goed worden benut. Kleur is welkom, zolang het maar niet te fel is.

Het plan

Interieurstylist Floortje wil het stel het gevoel geven dat ze iedere avond in een hotel slapen. Volgens haar horen daar warme en knusse kleuren bij, maar wél met een beetje pit. Daarom krijgen de muren een petrolblauwe en een donkerroze tint én wordt er een wand behangen met een gouden print. Omdat de zolder aanvankelijk vrij donker was, voegt het klusteam twee royale dakramen toe. Hierdoor komt er niet alleen twee tot drie keer zoveel licht binnen, maar wordt de kamer optisch ook en stuk ruimer. 

Het bed komt prominent middenin de slaapkamer te staan en het frame gaat klusser Patrick op maat maken. Onder- én achter dit frame komen lades en rolbak voor extra opslagruimte. De knieschotten worden afgewerkt met akoestische panelen, die ook nog eens heel decoratief zijn. Twee zachte sierkussens met print maken het bed helemaal af en de kers op de taart bestaat uit mooie planten en bloemen, een comfortabele fauteuil en stijlvolle tafellampjes.

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de video hieronder:

De nieuwe slaapkamer van Chavira en Bas

19:37

En nog even op een rijtje hoe de slaapkamer er vóór de metamorfose uit zag...

En dit is de gezellige slaapkamer na de metamorfose!

Shop the Look!

Een
Meer slaapkamer inspiratie:
Een elegante en hotel-chique slaapkamer voor Daphne en Jeroen
Dit is een artikel van