Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een bos bloemen huren? Ellyne begon een duurzame bloemenbieb

Bijna iedereen kan worden opgevrolijkt met een bos mooie en verse bloemen, maar helaas is die blijdschap vaak maar van korte duur. Omdat ze het jammer vond dat bloemen zo snel verwelken, komt Ellyne uit Amsterdam met een innovatieve oplossing: de bloemenbieb.

In haar kleurrijke atelier stelt Ellyne zelf boeketten samen die ze online verhuurd. Ze is vier jaar geleden begonnen met het platform "Reflower", waar mensen samen 'blijvende bloemen' kunnen delen door middel van een abonnement. 

Het idee van de bloemenbieb is ontstaan na Ellynes trouwdag in 2017: "We hadden een fantastische bloemenboog staan en moesten die afbreken vanwege onze huwelijksreis. Ik vond het zonde om al die bloemen die zo ontzettend mooi zijn meteen weg te gooien. Het leek me een goed idee om een platform te starten waarop mensen verschillende vazen met verschillende boeketten kunnen lenen en delen."

Met een abonnement wordt er een gerecyclede vaas met kunstbloemen, die je zelf hebt uitgezocht, bij je thuisbezorgd. Zodra je er op uit bent gekeken krijg je een nieuwe set.

Benieuwd hoe de bloemenbieb precies werkt? Bekijk de video hieronder:

De duurzame bloemebieb van Ellyne

04:56
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: