Ga naar de inhoud
Binnenkijker bij...

Binnenkijken bij... De lichte jaren '30 hoekwoning van Michelle

Beeld © @interieurvanmies

Michelle woont sinds 2 jaar samen met haar man, 2 kinderen en hondje Ollie in een prachtige jaren ’30 hoekwoning. Ze werd op slag verliefd toen ze dit huis zag: “Dit huis voelt echt als een sprookjeswoning”. Er is geen nadrukkelijke woonstijl aanwezig maar ze houdt vooral van een chique sfeer met persoonlijke touches. Benieuwd naar de verschillende ruimtes in dit huis? Lees en kijk snel verder!

In deze woonkamer begeef je je in de Côte d'Azur

Michelle heeft familie wonen in de Côte d’Azur. Wanneer ze hen bezoekt haalt ze ook een hoop inspiratie uit die plek voor haar eigen interieur. Ze maakt veel gebruik van warme kleuren, linnen stoffen en zachte meubels. Omdat het een hoekhuis is, valt er vanaf verschillende kanten een hoop licht in deze ruimte. Hierdoor ontstaat er een prachtige sprookjesachtige sfeer. Michelle vindt dat ieder interieur een echte eyecatcher nodig heeft: iets wat je niet in een magazine kan vinden. Voor Michelle is dit het kunstwerk boven de bank. Toen ze dit tegenkwam was ze op slag verliefd. De stoel geeft de woonkamer ook een hoop karakter. Het is een designstoel die ze tweedehands heeft gekocht en opnieuw heeft laten stofferen, waardoor er een nieuwe look is ontstaan.

De Hongaarse punt als terugkerend detail

De badkamer is een weerspiegeling van de rest van de woning. De ruimte is licht en fris en de messing details geven een chique gevoel. De Hongaarse punt in de houten vloer in de woonkamer wordt doorgetrokken in de tegels in de badkamer zodat de woning echt een eenheid is. 

Van slaapkamer tot zolder: een huis vol karakter

Ook de slaapkamer past helemaal in het plaatje. Michelle heeft de gehele ruimte behangen. Achter het bed heeft ze gekozen voor een patroonbehang en aan de zijkanten heeft ze voor een meer neutrale look gekozen. De slaapkamer bevat ook een echte eye-catcher: de lamp. 

De zolder is op dit moment nog een opslagruimte maar deze wil Michelle in de toekomst graag omtoveren tot een speelruimte voor de kinderen. Ze hebben hier al een nieuw dakraam geplaatst om ook hier het mooie lichtinval in de woning door te trekken. 

Benieuwd naar alle ruimtes? Bekijk de video hieronder:

Binnenkijken bij de lichte woning van Michelle

04:44