Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een groene familietuin voor Elmar en Danique

Het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven is aan de slag gegaan met de achtertuin van Elmar en Danique. Hun wens: een groene, speelse tuin met genoeg zitplekjes voor henzelf en speelruimte voor dochter Roa.

Elmar en Danique zijn het afgelopen jaar ontzettend druk bezig geweest met een grote verbouwing aan hun woning in Alkmaar én zijn kersverse ouders geworden van dochtertje Roa. Tijd voor het aanpakken van de achtertuin was er dus logischerwijs niet. Het liefst zien ze de tuin veranderen in een speelse oase met meer kleur en variatie. Uiteraard moet er een plekje komen om te kunnen eten en om een koffietje te kunnen drinken in de zon. Tenslotte zou het fijn zijn als dochtertje Roa een leuk speelplekje krijgt. Tom en het tuinteam gaan aan de slag!

Het plan

Tom plaatst een verhoogd terras van donkere tegels, zodat het hoogteverschil tussen de woning en de tuin wordt verkleind. Op het terras komt een lange eettafel te staan. Om het terras heen worden dakbomen geplant, die voor wat natuurlijke schaduw gaan zorgen. Achterin de tuin wordt een rond zithoekje gecreëerd om lekker in het ochtendzonnetje koffie te kunnen drinken. Tussen de zitplekjes in komt een groot gazon met daarop een schommel gemaakt voor de kleine Roa. Tenslotte worden de vuilcontainers uit het zicht gewerkt door middel van een kant-en-klaar haag.

Daarnaast komt er natuurlijk flink wat meer groen in de tuin te staan. Om het terras heen plant Tom de vruchtloze witte moerbei (Morus alba), die van zichzelf al een dakvorm heeft en dus perfect over het terras heen kan groeien. De kardinaalsmuts (Euonymus) gaat ervoor zorgen dat de afvalcontainers niet meer zichtbaar zijn. Een organisch gevormde border langs de rand van de tuin creëert plek voor de glansmispel (Photinia fraseri ‘Red robin’), een krentenboompje (Amelanchier lamarckii) en de Indische sering (Lagerstroemia ‘Aatchez’ boom).

Benieuwd naar het eindresultaat én hoe het tuinteam dit heeft aangepakt? Bekijk de video hieronder:

Een groene familietuin voor Elmar en Danique

19:23

En nog even op een rijtje hoe de tuin er vóór de metamorfose uit zag...

En hoe de tuin er ná de metamorfose uitziet!

Shop the Look!

Een
Meer tuininspiratie:
Een strakke, romantische familietuin voor Edwin en Roos
Dit is een artikel van