Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van saaie tuin met onhandige indeling naar Japanse oase van rust

Deze week reist Tom met zijn tuinteam af naar het Brabantse Zevenbergen, waar hij een saaie en tikkie ontplofte tuin met onhandige indeling omtovert tot een oase van rust. En wel in Japanse stijl.

Hoewel de kinderen van Nicole en John inmiddels al het huis uit zijn, brengt het gezin nog altijd heel wat uurtjes samen door in de achtertuin met gezellige etentjes. Aan die achtertuin mankeert dan ook weinig, maar de zijtuin is nog niet helemaal naar wens. De tuin heeft een onhandige driehoekvorm en is daardoor lastig gezellig én praktisch in te richten. Oftewel: een extra leuke uitdaging voor Tom! 

Om ervoor te zorgen dat Tom meteen een vliegende start kan maken, hebben Nicole en John al het nodige voorwerk gedaan. Ze hebben de tuin volledig gestript – op de kersenboom en de druivenstruik na – zodat Tom met een schone lei kan beginnen. 

Het plan

Ondanks de strakke vorm krijgt de Japanse tuin een glooiend karakter door middel van kunstmatig aangelegde heuveltjes. Ook worden er stapstenen in organische vormen gelegd die van de ene kant van de tuin helemaal doorloopt naar de achterkant van de tuin. Om de tuin wat extra oosterse vibes te geven komt er nog een waterelement in de tuin én bouwt Tom ook nog een Japanse poort bij binnenkomst van de tuin, uiteraard in een toepasselijk kleurtje. 

Tot slot wordt er ook in de beplanting natuurlijk voornamelijk gekozen voor Aziatische planten, zoals de Japanse Kornoelje (Cornus kousa), (niet-woekerende) bamboe en Japans berggras wat perfect past bij het Japanse split, de bamboevlonder en de bamboeschermen. 

Benieuwd naar de hele metamorfose? Bekijk de video hieronder:
 

De Japanse tuin van Nicole en John

18:57

En nog even op een rijtje hoe de tuin er vóór de metamorfose uitzag: 

En dit is de tuin na de metamorfose! 

Shop the Look!

Een
Bekijk ook:
Een strakke, romantische familietuin voor Edwin en Roos
Dit is een artikel van