Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van kille en gehorige uitbouw naar sfeervolle en kleurrijke eetkamer

Beeld © Sonja Velda Fotografie

Het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven ging aan de slag met de eetkamer van Marrigje uit Ens. Haar wens: een gezellige leefplek voor haar en haar drie kinderen, met meer kleur en sfeer!

Marrigje woont samen met haar drie kinderen David, Boaz en Benjamin in Ens. Ze hebben aan de achterkant van het huis een prachtige uitbouw met hoog plafond en veel glas. Door de grote hoeveelheid licht in de eetkamer oogt het groot, maar toch ook wat ongezellig. Daarnaast galmt de ruimte ook ontzettend. Marrigje zou graag willen dat het een echte ‘leefplek’ wordt: “Een mooie ruimte met veel sfeer waarin we samen kunnen kletsen, lachen, huilen, de dag door kunnen nemen en huiswerk kunnen maken”. De stijl en kleuren laat ze bijna volledig aan het team over. “Ik vind het spannend om zelf een hele muur in een bepaalde kleur te verven, dat laat ik dus aan jullie. Maar ik houd wel van warme tinten, het moet niet fluorescerend zijn.”

Het plan

Interieurstylist Roy wil een rustige basis creëren, maar met de styling knallen met kleur. Op de muren komt een zachte kleur groen en een rustig behang. “Dit doe ik om het binnen-buiten gevoel mooi te benadrukken”, legt hij uit. Verder is er veel loze ruimte in de eetkamer. Daarom maakt klusser Patrick een leuk nisje voor tegen de muur met daarin bonte kussens, waar de kinderen lekker in kunnen zitten en zich terug kunnen trekken. Marrigje wilde naast eten ook kunnen werken in de ruimte, dus daarom verandert Roy de huidige indeling: een rechthoekige eiken eetkamertafel vult de ruimte een stuk beter. Hij kiest voor een model met afgeronde hoeken om de zachtheid van de ruimte te bewaren. Aan de eettafel komen zes armstoelen te staan, met een rustige stof die goed bij de rest van het interieur past. In diezelfde kleur en stijl komen er ook twee mooie barkrukken aan de keuken. Twee staande planten, vrolijke muurdecoratie en kleurrijke bijzettafels maken de ruimte helemaal af!

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de video hieronder:  

Een kleurrijke, vrolijke en sfeervolle eetkamer voor Marrigje

18:19

En nog even op een rijtje hoe de eetkamer er vóór de metamorfose uit zag...

En dit is de gezellige eetkamer na de metamorfose!

Shop the Look!

Van
Meer interieur inspitatie:
Van kille kantoorruimte naar gezellige eetkamer om lekker lang te tafelen
Dit is een artikel van