Ga naar de inhoud
Aangeboden door Iglo

Koken met producten die je standaard in huis hebt liggen: ovenpasta met spinazie

Geen zin om boodschappen te doen uit je werk, maar wat zet je dan op tafel? Op onze social kanalen vroegen wij om een pakkende kookchallenge en dit was een uitdaging die Hugo met véél plezier aanging. Hij maakte een ovenpasta met spinazie, met producten die bijna iedereen standaard in huis heeft! Nieuwsgierig? Bekijk hieronder het recept! Ovenpasta met spinazie

Kookchallenge: ovenpasta met spinazie

01:00

Ovenpasta met spinazie

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding circa 15 minuten + 25 minuten wachttijd

Ingrediënten:

  • 400 gr. rigatoni (of een andere pastasoort) 
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 450 gr. bladspinazie à la crème
  • zout
  • peper
  • 100 gr. belegen kaas
  • 50 gr. panko

Extra nodig:

  • Ovenschaal

Bereidingswijze:

Stap1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook daarin de rigatoni zoals aangegeven op de verpakking.

Stap 2: Snipper intussen de ui en hak de knoflook fijn.

Stap 3: Verhit een paar eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit daarin de ui en knoflook.

Stap 4: Voeg de bladspinazie à la crème toe en roer tot deze helemaal is ontdooid.

Stap 5: Giet de pasta af en meng door de spinaziesaus in de pan.

Stap 6: Breng op smaak met peper en doe de pasta in een ovenschaal.

Stap 7: Rasp de kaas en verdeel het over de pasta. Kruimel de panko over de pasta en bak het geheel 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.

Stap 8: Haal de pasta uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk! 

Dit is een artikel van