Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een strakke, romantische familietuin voor Edwin en Roos

Het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven is aan de slag gegaan met de achtertuin van Edwin en Roos. Hun wens: een strakke, symmetrische tuin met een romantisch en groen tintje, waar ook genoeg zitplekken zijn.

Mijn ouders hebben allebei een eigen idee over de tuin, maar kunnen die ideeën niet goed combineren”, vertelt Rudy uit Oosterhout. Hij heeft daarom samen met zijn broer Beau zijn ouders opgegeven voor het programma. Vader Edwin ziet de tuin het liefst symmetrisch en strak terug, maar moeder Roos houdt voet bij stuk en wil juist een romantische en gezellige tuin creëren, het liefst compleet met pergola. Zoons Rudy en Beau voegen toe dat ze de tuin willen zien als verlengde van de woonkamer: “Het moet echt gezellig worden, een plek waar we lekker kunnen zitten”.

Het plan

Tom gaat zorgen voor the best of both worlds en heeft een plan bedacht waarin alle wensen samenkomen. Tegen het huis aan komt een mooi terras waar een loungeset op komt te staan. Achterin de tuin komt ook een terras, maar deze komt onder een prachtig grote pergola te liggen. De twee terrassen worden onderbroken door een groenstrook, maar wel aan elkaar verbonden door middel van een looppad. Het hele ontwerp is symmetrisch, maar toch gezellig. Kortom: een fijne familietuin met veel zitplekken!

En wat is een tuin zonder groen? Tom plant een meerstammige honingboom (Stypholobium japonicum), hemelse bamboe (Nandina domestica), vedergras (Stipa tenuissima), leliegras (Liriope muscari) en choisya (Choisya ternata). Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de metamorfose hieronder:

Een strakke, romantische familietuin voor Edwin en Roos

20:05

En nog even op een rijtje hoe de tuin er vóór de metamorfose uitzag:

En dit is de tuin na de metamorfose! 

Shop the Look:

Een
Meer tuininspiratie:
Een mediterrane stadstuin voor Hannah en Joris
Dit is een artikel van