Ga naar de inhoud
Dierenarts Piet

Dit moet je volgens dierenarts Piet weten over de Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback staat bekend als een slimme, lieve, eigenzinnige maar ook stoere en zeer actieve hond. Volgens dierenarts Piet Hellemans is deze hond een echt gezinsdier: je moet alleen wel goed werken aan de opvoeding, want anders trekt dit dier zijn eigen plan. In dit artikel lees je alles over de naam, historie en goede tips voor de opvoeding van deze hond.

De bloederige historie van Rhodesian Ridgeback

Tegenwoordig zetten wij honden op een voetstuk: een hond is echt onderdeel van het gezin of huishouden. Maar vroeger was dit wel anders. Veel hondenrassen hebben een bloederige en treurige geschiedenis, zo ook dit ras. Dit ras komt oorspronkelijk uit Afrika en is een echte jager. Deze hond werd veel ingezet als bewakingshond of om te helpen jagen op wild. Misschien kan je het je maar moeilijk voorstellen maar deze hond hielp zelfs met het opjagen van leeuwen en dát ging helaas ook wel eens mis. 

Kenmerken van deze hond

De Rhodesian Ridgeback heeft zijn naam te danken aan de streep op zijn rug, de Ridgeback. Zijn mooie pronkstuk. Het is een sterke en grote hond, ze zijn erg slim en hun vraag naar aandacht ligt hoog. Als je deze honden niet bezighoudt, dan houden ze zichzelf bezig en trekken ze hun eigen plan. En vooral dat laatste kan bij baasjes worden ervaren als gedragsproblemen, terwijl dit eigenlijk ontstaat door gebrek aan aandacht vanuit de baasjes. Wanneer je deze hond in huis neemt moet je er dan ook echt mee werken. Je moet de tijd nemen voor de opvoeding en ook de tijd hebben om dingen te ondernemen.

De Ridgeback houdt onwijs van rennen en actief bezig zijn. Het is dan ook een ideale hond om aan de fiets mee te laten rennen. Goed om te weten: het pittige karakter, die deze hond vroeger nodig had, is er nog niet helemaal uit.  

Denk erover na om een hond te nemen? Lees je altijd goed in en overweeg ook om er eentje te adopteren. Neem in dat laatste geval eens een kijkje op verhuisdieren.nl

Dierenarts Piet vertelt alles over de Rhodesian ridgeback

04:15
Waarom
Meer over honden:
Waarom je volgens dierenarts Piet beter voor een hondentuig kunt kiezen dan een halsband
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: