Ga naar de inhoud
Koken met Hugo!

Mexicaanse tomatenrijst met lekkerbekjes en nacho’s met guacamole

Het is vandaag ‘makkelijke maandag’ en Hugo maakt daarom een gerecht uit de Mexicaanse keuken dat lekker snel op tafel staat! Hij laat je zien hoe je smaakvolle Mexicaanse tomatenrijst maakt met krokante lekkerbekjes. Daarbij mogen zelfgemaakte nacho’s met guacamole natuurlijk niet ontbreken. Kook je mee?

Het menu van vandaag bestaat uit twee onderdelen. Eerst lees je het recept voor de Mexicaanse tomatenrijst en daaronder lees je hoe je zelf nacho's en guacamole maakt. 

Mexicaanse tomatenrijst met lekkerbekjes

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 40 minuten

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 2 winterpenen
  • Neutrale olie
  • 4 tenen knoflook
  • 400 gr. rijst (bijvoorbeeld basmatirijst)
  • 1-2 chipotles (uit blik of pot)
  • 400 gr. tomatenblokjes (uit blik)
  • 4 Iglo lekkerbekjes
  • 1 bosje koriander

Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt.

Extra benodigdheden: een braadpan en een met bakpapier beklede bakplaat

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2: Pel en snipper de ui en schil en snijd de winterpenen in kleine blokjes. Verhit en paar eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit daarin de ui en wortel circa 5 minuten tot ze zacht zijn en beginnen te slinken.

Stap 3: Pel en hak ondertussen de knoflook fijn en voeg die na 5 minuten toe. Bak nog 2 minuten mee.

Stap 4: Voeg de rijst toe en bak 1-2 minuten tot de korrels glazig zijn.

Stap 5: Hak de chipotle fijn en voeg samen met een beetje saus uit het blikje toe aan de pan.

Stap 6: Voeg de tomatenblokjes, 500 milliliter water en een snuf zout toe aan de pan. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan, zet het vuur laag en kook in circa 20 minuten gaar.

Stap 7: Leg ondertussen de lekkerbekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze in 25 minuten gaar.

Stap 8: Zet het vuur uit als de rijst klaar is en laat het met het deksel op de pan nog 10 minuten staan.

Stap 9: Verdeel de rijst over de borden en maak af met de fijngehakte koriander. Leg de lekkerbekjes erbij en serveer.

Zelfgemaakte nacho’s met guacamole

  • Voorgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten:

  • 8 kleine maistortilla’s
  • Neutrale olie
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • Zout

Extra benodigdheden: een schuimspaan en een bord met keukenpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de maistortilla’s in 8 punten.

Stap 2: Verhit een laag van 1 centimeter olie in een koekenpan.

Stap 3: Frituur de nacho’s in porties in circa 1 minuut goudbruin en knapperig. Keer de nacho’s halverwege het bakken om.

Stap 4: Haal de chips met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout.

Stap 5: Schil en ontpit de avocado’s en prak ze fijn met een vork. Breng op smaak met limoensap en zout.

Stap 6: Serveer de nacho’s met de guacamole.

Vissticks
Probeer ook dit lekkere recept van Iglo:
Vissticks met kruidenpuree en gegrilde little gem, tomatensalade én luchtige yoghurt
Dit is een artikel van