Ga naar de inhoud
Koken met Hugo!

Spinazierisotto met citroen-tijm kippendijen én peer met chocolade-ijs en tijm-koekkruim

Het is weer doe-niet-moeilijk-dinsdag, dus tijd voor een heerlijk herfstig menu dat je in een handomdraai op tafel zet: spinazierisotto met citroen-tijm kippendijen. Een gouden combi die perfect past bij de tijd van het jaar. Voor het dessert laat Hugo zien hoe je peer met chocolade-ijs en tijm-koekkruim maakt.

Het gerecht bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de spinazierisotto met citroen-tijm kippendijen. Daarna vind je onderaan het artikel het recept voor de peer met chocolade-ijs en tijm-koekkruim.

Spinazierisotto met citroen-tijm kippendijen

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 45 minuten

Ingrediënten:

  • 4 tenen knoflook
  • 1 bosje tijm
  • 4 kippendijfilets
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 350 gr. risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 450 gr. Iglo bladspinazie à la crème
  • 75 gr. Parmezaanse kaas

Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt.

Extra benodigdheden: een ovenschaal

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Plet en pel 3 tenen knoflook. Ris de tijm boven een kom.

Stap 2: Meng de kip met de geplette tenen knoflook, een paar eetlepels olijfolie, de tijm, zout en peper.

Stap 3: Rasp de citroen en bewaar de rasp apart. Snijd de citroen in plakken en leg in de ovenschaal.

Stap 4: Leg de kip met de knoflook op de citroen en braad de kip circa 30 minuten in de oven.

Stap 5: Pel en snipper intussen de ui en hak 1 teen knoflook fijn. Verwarm een paar eetlepels olijfolie in een pan en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg de risottorijst toe en bak tot de rijstkorrels gaan glanzen.

Stap 6: Blus af met de wijn en roer tot deze is opgenomen. Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon toe en roer elke keer tot deze is opgenomen. Het kan zijn dat je iets meer of minder bouillon nodig hebt, het is ook afhankelijk van hoe hoog je vuur staat.

Stap 7: Voeg op het laatst de spinazie toe en roer tot deze helemaal is ontdooid en verwarmd.

Stap 8: Zet het vuur uit, rasp de Parmezaanse kaas boven de risotto, roer om en laat afgedekt 5 minuten staan.

Stap 9: Haal de kip uit de oven, snijd in repen. Doe de risotto en de kip op de borden, maak af met de citroenrasp en extra kaas.

Peer met chocolade-ijs en tijm-koekkruim

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 50 gr. koude roomboter
  • 2 takken tijm
  • 100 gr. bloem
  • 50 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • Zout
  • 2 rijpe handperen
  • 4 bollen chocolade-ijs

Extra benodigdheden: een keukenmachine, bakplaat met bakpapier en een ijsschep

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2: Snijd de boter in blokjes en ris de tijmblaadjes van het takje.

Stap 3: Maal in de keukenmachine een kruimelig deeg van de bloem, boter basterdsuiker, tijm en een snuf zout.

Stap 4: Doe het mengsel over op de bakplaat en maak er met de hand iets grotere kruimels van.

Stap 5: Verspreid de kruimels over de bakplaat en bak in circa 12 minuten goudbruin. Schep halverwege het bakken een keer om.

Stap 6: Haal het kruim uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Stap 7: Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer doormidden en over de lengte in plakken.

Stap 8: Leg de peer in een mooie waaier op een bord of in een coupe, schep er een bol chocolade-ijs op en maak af met de tijmkruimels.

Noedels
Meer recepten van Iglo:
Noedels met spitskool, miso en krokante vis én edamame met sesamzout
Dit is een artikel van