Ga naar de inhoud
Tips van Tom

Tips van Tom: zo blijft jouw basilicumplant een stuk langer leven

Beeld © iStock

Na het kopen van een basilicumplant komt pas de echte uitdaging: de plant in leven houden. Vaak hangen de blaadjes er al gauw slap bij of verkleuren ze zo erg dat het niet meer te eten is. Hoe kan dat nou eigenlijk? Daar heeft Tom antwoord op. Hij vertelt waarom de plant zo lastig te onderhouden is en wat je wél kunt doen om er langer van te genieten.

Niet gemaakt voor langdurig gebruik

We mogen je geruststellen: het ligt niet aan jou als je basilicumplant binnen een week dood is. Het ligt aan de plant en de manier waarop deze geteeld is! Het plantje is namelijk puur geproduceerd voor consumptie en dus niet om 'm voor een langere periode in huis te hebben. 

Alle tips op een rij

Maar om er toch langer van te genieten heeft Tom een aantal handige tips. Wist je bijvoorbeeld dat je het plantje beter uit elkaar kunt halen en in kleinere potjes kunt verspreiden? En met een beetje nieuwe potgrond, kom je ook al een heel eind. Bekijk de onderstaande video en noteer! Want dan durf je de volgende keer écht weer een basilicumplantje in je boodschappenmand te doen. 

Hoe verzorg je een basilicumplant uit de supermarkt?

05:01
Dit is een artikel van