Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een lichte, kleurrijke en knusse woonkamer voor Yvonne

Yvonne woont in Nijmegen en heeft – nu haar kinderen het huis uit zijn – het rijk voor haar alleen. Dat betekent ook dat ze nu haar woonkamer in kan richten hoe zij het zelf graag zou willen. Deze is nu nog vrij donker en om dat tegen te gaan zijn alle wanden wit geschilderd. Naar eigen zeggen vindt Yvonne het daarom erg kaal en basaal. Ze is dan ook op zoek naar meer lichte kleuren in het interieur, die óók knus en warm aanvoelen. Gelukkig weten Patrick en de rest van het klusteam daar wel raad mee!

Het plan

Het thema van 2024 is volgens Floortje 'positivity’, wat betekent dat er lekker veel kleur en gezelligheid in het interieur wordt gebruikt. En dat is precies waar Yvonne naar op zoek is! Daarom krijgt één wand een vrolijk behang met print en de andere wanden worden geverfd in zachte groene en grijze tinten. Waar Yvonne verder tegenaan liep is de indeling, dus Floortje gaat deze helemaal omgooien. De bank komt aan de andere kant van de kamer en daartegenover komt een grote roze wandkast die Patrick natuurlijk zelf gaat maken. In die kast komt tevens een nisje voor een zitplekje.

Daarnaast gaat Floortje aan de slag met een duurzame DIY voor in de wandkast van Patrick: ze laat zien hoe je van een wasmiddelfles een unieke vaas maakt. Verder kleedt ze de kamer aan met een kleurrijk vloerkleed en vrolijke accessoires. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de hele metamorfose én de foto's van het eindresultaat hieronder:

Een lichte, kleurrijke en knusse woonkamer voor Yvonne

18:42

En nog even op een rijtje hoe de woonkamer er vóór de huismetamorfose uitzag... 

En hoe de woonkamer er nú uitziet!

Shop the Look!

Dit is een artikel van