Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een kindvriendelijke Scandinavische stadstuin voor Ginger en Wayne

Ginger en Wayne wonen samen met hun dochtertje Lennox in Zoetermeer waar ze een ruime tuin hebben, maar waar ze nog niet goed weten wat ze ermee moeten. Hun wens is een groene, kindvriendelijke tuin met meerdere zitplekjes voor familie en vrienden. Het liefst zien ze de Scandinavische, moderne stijl terugkomen mét schommel. Het tuinteam gaat ermee aan de slag!

De ruime tuin van Ginger en Wayne heeft veel potentie, maar wat ze ermee kunnen en vooral hoe ze dat aan moeten pakken weten ze niet. Een paar tuinmeubels hebben ze al gekocht, maar ondanks dat missen ze in de betegelde tuin nog de gezelligheid en eenheid. Tom en zijn tuinteam weten daar gelukkig wel raad mee.

Het plan is om aan het huis een mooi, ruim terras te maken, waar een flinke loungeset op komt. Tegen de schuur aan komt ook een zitplek, maar dit keer met een lange eettafel. Het midden van de tuin is gereserveerd voor een prachtige pergola bestaande uit drie eikenhouten balken, die tevens fungeert als schommel voor Lennox.

Langs de pergola wordt de roze variant van blauwregen (Wisteria horibunda rosea) geplant en onder de schommel komt een gazonnetje. Halverwege de tuin komen ook nog borders, met daarin de Indische Sering (Lagerstroemia incana), prachtriet (Miscantus sinensis ‘gracillimus’), witte zonnehoed (Echinacea purpurea ‘alba’) en de herfstaster (‘Aster novae-anglia). Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de hele metamorfose hier:

Een kindvriendelijke Scandinavische stadstuin voor Ginger en Wayne

19:27
Ginger en Wayne wonen in Zoetermeer, samen met hun dochtertje Lennox. Hun ruime tuin heeft veel potentie, maar het stel weet niet zo goed wat ze willen en hoe ze dat moeten aanpakken.

En nog even op een rijtje hoe de tuin er vóór de tuinmetamorfose uitzag…

En hoe de tuin er nú uitziet!

Shop the Look!

Dit is een artikel van