Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een Scandinavische woonkamer met meer kleur voor Inge en Annemarie

Inge en Annemarie wonen in een prachtig karakteristiek jaren ’30 huis in Gorinchem. Het stel is blij met de ruimte an sich, maar hebben wat moeite met de inrichting van de woonkamer. Momenteel heeft die weinig kleur en een chique inrichting, maar eigenlijk houden ze van de Scandinavische stijl: strak, gecombineerd met kleur en ronde elementen. Daar weet het klusteam wel raad mee!

Het stel ziet de ruimte dus het liefst veranderen in een Scandinavische oase van rust en zachte kleuren. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat de huisdieren, die graag in de woonkamer erbij komen liggen, ook een eigen plekje krijgen. Daarnaast heeft Inge ook last van hooikoorts en is benieuwd of er oplossingen zijn waar in het interieur rekening mee kan worden gehouden.

Het plan

Inge en Annemarie hebben aangegeven van aardetinten, roze én groen te houden. Dit is dan ook precies wat stylist Jasper toe gaat voegen! Het plan is om de muren in een crème-tint te verven. De open haard wordt het pronkstuk van de kamer en wordt in maar liefst drie verschillende kleuren gelakt: roze, donkerbruin én lichtbruin. Verder maakt Martine een op maat gemaakte voorzetwand. Dit zorgt ervoor dat de TV als het ware in de kast verdwijnt, wat meer rust creëert.

Stylist Jasper gaat aan de slag met een DIY-salontafel. De organische vormen die passen bij de Scandinavische stijl komen terug in het blad, die een speelse look krijgt. Tenslotte houdt Jasper de luchtkwaliteit in de kamer optimaal door een luchtreiniger toe te voegen voor Inge. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de hele metamorfose én de foto's van het eindresultaat hieronder:

Een kleurrijke Scandinavische woonkamer voor Inge en Annemarie

20:42

En nog even op een rijtje hoe de woonkamer er vóór de huismetamorfose uitzag... 

En hoe de woonkamer er nú uitziet!

Shop the Look!

Dit is een artikel van