Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een fijne strandtuin met Spaanse invloeden voor Henk en Liesbeth

Henk en Liesbeth wonen pas net een jaar in het pittoreske kustdorpje Monster, samen met dochter Lotte. Vooral Liesbeth heeft geprobeerd om de strand vibe ook naar hun achtertuin te brengen, door tropische planten neer te zetten en twee loungeplekjes te creëren. Toch vindt het stel de tuin, mede door de hoeveelheid tegels, vrij sfeerloos en niet uitnodigend. Hun grote wens is een groene en gezellige tuin met mediterrane sfeer, waarin genoeg leuke zitplekjes zijn en vlinders en bijen worden aangetrokken. Gelukkig kan het tuinteam daar wel mee aan de slag!

Het plan is om een grote composieten vlonder te maken, waar een gezellige loungeplek op wordt gecreëerd. Daarboven komt een ruime pergola van kastanjehout en een schapenhek. Dit gaat naast een uniek schaduwspel ook écht zorgen voor die tropische sfeer. Verder worden er voor de bestrating duurzame grastegels neergelegd, waar regenwater gemakkelijk doorheen stroomt.

Groen mag uiteraard niet ontbreken en daarom komen naast de grastegels organisch gevormde borders, met daarin een verschillende groenblijvers, zoals de olijfboom (Olea europaea), Japanse pijnboom (Pinus parviflora), bananenboom (Musa basjoo), een Afrikaanse lelie (Agapanthus praecox) en een aantal palmlelies (Yucca filamentosa). Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de hele metamorfose hieronder:

Een gezellige mediterrane strandtuin voor Henk en Liesbeth

19:40

En nog even op een rijtje hoe de tuin er vóór de tuinmetamorfose uitzag... 

En hoe de tuin er nu bij ligt! 

Shop the Look!

Dit is een artikel van