Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een logeerparadijs voor de kleinkinderen van Bob en Marian

Bob en Marian wonen in Veenendaal en hebben vier kleinkinderen, die regelmatig komen logeren. Speciaal voor de kids hebben ze op zolder een logeerkamer gemaakt, maar deze is na vele jaren speelplezier aan een upgrade toe. Van de kinderkamer mag namelijk een gezellige, sfeervolle tienerkamer worden gemaakt. Daar weet het klusteam wel raad mee!

De wensen

Wanneer de kids bij Bob en Marian blijven slapen, gaan ze het liefst aan de slag met knutselen en schilderen. Omdat dit voor best wat rommel kan zorgen, ziet het stel graag wat meer opslagruimte terug in de logeerkamer. Daarnaast zijn de kleinkinderen ondertussen al wat ouder geworden en daarom willen ze de kamer, die nu is ingericht voor jonge kinderen, omtoveren tot een echte tienerkamer. Om te laten zien wat ze in gedachten hebben voor het interieur, hebben kleinkinderen Nienke en Karlijn een moodboard gemaakt, met daarop een verzameling aan plaatjes van meubels en verlichting in de bohemian en Ibiza-stijl. Ook zien de kids graag aardetinten terug.

Het ontwerp

Er zijn twee leidende trends dit seizoen: warme én koele aardetinten. Deze waren ook terug te zien op het moodboard van Nienke en Karlijn! Stylist Floortje gaat met die vibe aan de slag en combineert de twee kleuren in het interieur. Op de schuine wanden komt een koel behang met groen printje en de rest van de muren én het plafond krijgen een warme aardetint. Om het interieur wat extra power te geven komt er een knaller van een kast in terracottakleur, met daarin opslagruimte én een bedstee. De bedden in de bedstee zijn uitschuifbaar, zodat er in totaal vier kinderen kunnen blijven slapen. Tenslotte wordt het gezellig gemaakt door verschillende structuren toe te voegen in de accessoires, zoals riet, hout en raffia.

Bedstee

Schilderes Karin stak de handen uit de mouwen en startte met het behangen en sauzen van de wanden. Patrick ging aan de slag met de grootste klus: de op maat gemaakte kast. Van een paar houten planken maakte hij het middenstuk, die tussen de twee bedden in komt te staan. Deze bestaat uit een aantal nisjes aan beide kanten, waar boeken en andere spulletjes passen. Dit geeft echt dat gezellige bedstee gevoel! Aan de weerszijden van de bedden kwam een kast. Deze werden wat minder diep gemaakt dan de bedden, omdat kasten van 90 cm diep natuurlijk ontzettend onpraktisch zijn. Bovenop de bedstee kwam tenslotte een ‘dak’, om van de kasten en de bedden één geheel te maken. Een aantal aan elkaar geschroefde planken maakt natuurlijk nog geen kast en daarom kwamen er ook nog kastdeurtjes, plinten en sierlijsten aan.

Raffia veren

De logeerkamer komt natuurlijk in een Ibiza-bohemian stijl en wat past daar nou beter bij dan raffia? Om sfeer toe te voegen maakte Floortje een mooie decoratieve veer voor in de logeerkamer. Met wat touw, een schaar, een bosje raffia en een beetje geduld ging ze aan de slag. Door de raffia aan een touwstreng te knopen en vervolgens in vorm te knippen, kwam het decoratiestuk al gauw tot leven. Een stuk goedkoper dan een raffiapalm uit de winkel!

Sfeervolle decoratie

Op het moodboard van Nienke en Karlijn stonden veel foto’s van knusse sfeerverlichting. In de bedstee is daarom een warme lichtslinger en een toffe Oosterse wandlamp van bamboe opgehangen. Op het plafond hing Patrick een prachtige bijpassende Oosterse plafondlamp van touw. De bamboe decoratie is doorgetrokken naar het wandje tegenover de bedstee, waar een aantal spiegels met bamboe en raffia randjes zijn opgehangen. Als je kiest voor een overheersende trendkleur, zoals de terracotta kast, is het belangrijk deze ergens in de ruimte terug te laten komen om er een geheel van te maken. Daarom heeft Floortje mooie kaarsen en een stoel in dezelfde kleur neergezet. Een krijtbord, vloerkleed, grote plant en wat vaasjes maken de kamer helemaal af!

Missie geslaagd

Opa, oma en de kleinkinderen waren ontzettend benieuwd naar de metamorfose en konden niet wachten om het eindresultaat te zien. Toen ze de logeerkamer binnenliepen waren ze door het dolle heen. “De hele sfeer is geweldig, het plaatje is gewoon compleet!”, zegt Marian verrast. Ook de kleinkinderen weten niet waar ze moeten kijken. “Wat gaaf! Kijk de lampjes! En de kussens! Wauw!” vullen ze elkaar aan. Dat klinkt als een geslaagde metamorfose!

Shop the Look!

Dit is een artikel van