Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 17 | 3 oktober 2023

Hugo maakt vandaag Mexicaanse traybake met kip en gerookte jalapeño. Verder gaan Patrick en zijn klusteam door met de metamorfose van de logeerkamer van Bob en Marian en vertelt Zamarra je alles over de scheikunde van het schoonmaken en hoe je daar thuis zelf je voordeel mee kan doen. Tenslotte nemen we een kijkje in een bohemian-urban mannen interieur én zien we hoe je van droogbloemen mooie wanddecoratie maakt!

Koken met Hugo: Kip met tomaat en chipotle uit de oven met bosuisalsa én kokosrijst met bonen

Het is doe-niet-moeilijk dinsdag en daarom maakt Hugo een lekker makkelijk recept uit de Mexicaanse keuken: een snelle traybake van kip met tomaat en chipotle. Daarbij serveert hij zelfgemaakte bosuisalsa én kokosrijst met bonen. Benieuwd hoe je dit heerlijke menu snel en eenvoudig op tafel zet? Bekijk hier het recept!

Huismetamorfose (2/2): bohemian logeerkamer voor de kleinkinderen van Bob en Marian

Vandaag werkt het klusteam verder aan het logeerparadijs voor de vier kleinkinderen van opa Bob en oma Marian in Veenendaal. Gisteren is er door Patrick al flink gewerkt aan een mooie terracotta kast op maat. Hier is niet alleen opbergruimte in te vinden, maar ook plek voor twee bedden! Vandaag werkt hij verder aan het slaapgedeelte en perfectioneert interieurstylist Floortje van Cooten de inrichting. Benieuwd geworden? Bekijk het eindresultaat en de Shop the Look!

Binnenkijken bij de bohemian en urban woning van Bart

Bart (@bartjong_) heeft een heldere visie als het gaat om het inrichten van zijn huis: hij houdt van een gezellige mix tussen urban, bohemian en vintage met lekker veel planten. In zijn prachtige arbeiderswoning uit 1895 in Zwolle heeft hij dit perfect tot leven gebracht. Benieuwd naar hoe Bart zijn stekje heeft getransformeerd? Kijk hier de aflevering terug!

Schoonmaakhacks van Zamarra

Wist je dat je voor het ontkalken het beste zure schoonmaakmiddelen kunt gebruiken? En juist basische schoonmaakmiddelen voor het ontvetten? Zamarra laat aan de hand van een aantal scheikundige proefjes zien hoe de chemie achter schoonmaakmiddelen werkt. Erg leerzaam én handig! Bekijk hier Zamarra’s tips terug!

Schilderijtjes van droogbloemen

Al van kinds af aan voelt Anne (@natuurlijstjes) zich aangetrokken tot de natuur en voor haar kunst laat ze zich er ook door inspireren. Ze maakt prachtige schilderijtjes door bloemen uit haar eigen tuin een aantal weken te drogen en deze vervolgens op een creatieve manier in een lijstje te plaatsen. Wil je zelf ook mooie natuurlijstjes maken? Bekijk hier hoe Anne dit doet!

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 6, aflevering 17.

Dit is een artikel van