Ga naar de inhoud
Dierenarts Piet

Waarom je vaak beter voor een hondentuig kunt kiezen dan een halsband

iStock

Als je een hond hebt ontkom je er niet aan: je moet een riem en natuurlijk een halsband kopen. Maar als het aan Dierenarts Piet ligt kun je zelfs nog beter voor een hondentuig kiezen in plaats van een halsband. Waarom dat zo is en hoe je het beste tuigje uitkiest? Dat legt hij uit in de video.

Hondenriemen en halsbanden zijn er in ontelbaar veel verschillende kleuren, modellen en printjes. Hartstikke leuk allemaal, maar volgens dierenarts Piet Hellemans gaat het bij het kiezen van een riem  veel verder dan alleen het uiterlijk. Hij adviseert in de aflevering van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven in de eerste plaats dat een tuigje vele malen beter is dan een halsband. Ook legt hij uit waarom het cruciaal is om een goed tuigje voor je hond te hebben. Als speciale gast heeft Piet adoptiehond Church meegenomen, die zelf ook zo'n efficiënt tuigje draagt. Benieuwd naar Piets uitleg en adviezen? Bekijk de video hieronder!

Waarom je volgens dierenarts Piet beter voor een hondentuig kunt kiezen dan een halsband

06:07

Adopteer hond Church

Heeft Church je hart doen smelten? Deze 'puber met humor' is nog opzoek naar een warm huisje! Kijk voor meer informatie over Church op de adoptiepagina, of bekijk de vele andere adoptiedieren van Verhuisdieren die nog een nieuw baasje zoeken. 

Fotocredits 

Dit is een artikel van