Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 13 | 27 september 2023

De week is weer doormidden, maar de inspiratie is nog lang niet op! Ook vandaag zit de aflevering weer bomvol kook-, knutsel-, woon- en tuininspiratie. En natuurlijk komt Dierenarts Piet weer langs om handige tips en info te delen, dit keer over het kiezen van de juiste tuigjes en halsbanden voor honden.

Koken met Hugo: sticky aubergine met gebakken rijst en krokante maiskoekjes 

Hugo duikt vandaag de Aziatische fusion keuken in en zet weer een aantal heerlijke gerechtjes op tafel. Sticky aubergine, geserveerd met gebakken rijst (ideaal als je nog wat over hebt van de dag ervoor!) én krokante maiskoekjes. Zelf ook maken? Bekijk hier de recepten! 

Tuinmetamorfose (1/2) 

Tom begint vandaag aan de saaie en nogal rommelige tuin van Kim en Michiel in Leidschendam. Ze dromen van een tuin waar hun zoontje lekker kan spelen en waar zij zelf gezellig kunnen borrelen, koken en eten met vrienden. Dat kun je gelukkig prima aan Tom en zijn tuinteam overlaten! Bekijk de aflevering terug om te zien hoe hij van start gaat, morgen zie je het eindresultaat! 

Verbouwverhalen: retro, meets Japandi meets Marrakesh

Bij een nieuwe fase in je leven hoort vaak ook een nieuwe indeling van je huis. Hoewel het huis van Natasha (@natashabijleveld) al een keer verbouwd was, ging haar woning vanwege familieveranderingen nóg een keer op de schop. Ze vertelt wat voor veranderingen haar huis allemaal heeft doorgemaakt en laat zien hoe ze retro, Japandi en een vleugje Marrakesh prachtig bij elkaar laat komen. Aflevering gemist? Bekijk het fragment hier terug! 

Creatief met papier

Marthe (@whisperingpaper) houdt al haar hele leven van papier. Niet alleen in de vorm van boeken, maar ook in de vorm van kunst. Dat laatste doet ze tegenwoordig zelfs voor de kost in opdracht. Door middel van papiersnijkunst maakt ze prachtige kunstwerken, waar heel veel geduld en precisiewerk bij komt kijken. Hoe ze te werk gaat en wat het eindresultaat is zie je hier in de aflevering

Dierenarts Piet: waarom een hondentuig beter is dan een halsband

Dierenarts heeft de lieve adoptiehond Church meegenomen én vertelt daar natuurlijk weer leuke weetjes en nuttige tips bij. Dit keer legt Piet uit waarom je in veel gevallen beter voor een hondentuig kunt kiezen in plaats van een halsband. Waarom dat zo is kun je hier terugkijken. 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 6, aflevering 13. 

Dit is een artikel van