Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van kale garage naar sfeervolle chillkamer voor de hele familie

Herwald en Herma wonen in Schijndel en hebben een prachtige garage aanbouw, waar ze graag een mooie chillroom voor de hele familie van willen maken. In de basis is de kamer al helemaal af: de wanden zijn gestuukt en de plinten zijn geplaatst. Het aankleden wil alleen nog niet echt lukken. Gelukkig weet het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven wél raad met deze kwestie!

De wensen

Het stel wil ontzettend graag een tuinkamer voor de hele familie én vrienden, waar iedereen zich fijn voelt en waar ze lekker kunnen chillen. Daarom hopen ze op de komst van een ware bar mét barkrukken, waar ze met vrienden en familie kunnen borrelen. Voor de kinderen zien ze daarnaast graag een mooie bank terug waar ze lekker tv kunnen kijken en spelletjes kunnen spelen. In het hele huis heeft het gezin een hotel chique look gecreëerd en de voorkeur voor kleuren in de tuinkamer gaan dan ook uit naar natuurlijke tinten zoals olijfgroen en taupe. Felle kleuren komen er absoluut niet in!

Het ontwerp

De kamer is vrij lang en om die lengte te doorbreken, wil stylist Jasper de bar haaks op de muur plaatsen. Hierdoor functioneert de bar als een soort roomdivider en worden er automatisch twee ruimtes gecreëerd. Achterin komt het ‘lounge-gedeelte’, compleet met een luxe bank en een televisie. Voorin komen bij de bar een aantal barstoelen en een plekje voor de koelkast. De basis van de kamer zal wat meer kleur krijgen, maar wel met de gewenste hotel chique sfeer. Daarnaast wordt de ruimte sfeervol gemaakt door middel van textuur, wat er tevens voor zorgt dat het minder gehorig is. Dit wordt onder andere gedaan door dikke, luxe gordijnen op te hangen en een prachtig vloerkleed neer te leggen. Tenslotte zal het team de ruimte sfeervol aankleden met stijlvolle decoraties en accessoires.

Aan de slag!

Ondanks dat de kamer in de basis al helemaal af is, moest er toch nog wat gebeuren. Het klusteam begon allereerst met het schilderwerk. Twee muren kregen een warme, lichtgrijze kleur en de overige muren krijgen een bijpassende roze tint. Ook het plafond wordt in deze kleur geschilderd, waardoor er een knus, rustig en geborgen gevoel ontstaat! Helma wilde liever geen felle kleuren in de kamer, maar Jasper durfde een roze pasteltint tóch wel aan, omdat dat goed past bij de ruimte en de lichtinval.

De bar

Patrick ging direct aan de slag met de bar. Deze bestaat eigenlijk gewoon uit een standaard keukenblok, maar is prachtig afgewerkt door middel van een houten façade die ook nog eens bevorderend is voor de akoestiek in de ruimte. In de bar is ook nog plaats voor een koelkast en een aantal keukenkastjes. Het blad is van MDF en is met een frees in een organische vorm gesneden om de lange muren van de kamer te doorbreken. En omdat er natuurlijk veel hapjes en drankjes over de bar heen gaan, is er een watervaste laklaag op aangebracht. Wel zo handig! Alleen een blad maakt nog geen bar en daarom plaatste Patrick er nog een zelfgemaakte etage bovenop en kwam er een wasbak in. Tenslotte is het belangrijk dat het keukenblok waterpas is en daarom monteerde Patrick er ook nog stelpootjes onder.

DIY-project schilderijen

De wanden zijn ontzettend lang en daarvoor bedacht Jasper een tof DIY-project: zelfgemaakte wanddecoratie! Met twee schildersdoeken, gordijnstof, verf, twee kwasten in verschillende maten en een tacker ging hij aan de slag. De doeken omspande Jasper met gordijnstof waarna hij ze vervolgens naast elkaar legde met een plankje hout ertussen. Op die manier kun je de schilderijen met wat ruimte ertussen ophangen, maar lopen de verfstrepen nog wél mooi door. Daarna was het tijd voor Jasper om zijn fantasie de vrije loop te laten en met losse pols organische vormen te trekken met de verfkwasten. De schilderijen zijn aan de lange wand, achter de bank, opgehangen en geven een karakteristieke uitstraling die perfect past bij de woonstijl van Herwald en Herma!

Chique sfeer door middel van gordijnen

Om de ruimte extra huiselijk en gezellig te maken zijn er mooie, lichtkleurige gordijnen opgehangen. Jasper koos voor een weefgordijn omdat deze in een sierlijke vorm valt, wat mooi aansluit bij de hotel chique vibe waar het stel naar op zoek is. Daarnaast dempen deze gordijnen ook nog eens heel goed geluid.

Bank en vloerkleed

Jasper heeft veel inspiratie opgedaan bij hotels en merkte dat deze veel met verschillende materialen werken. Omdat de hotelsfeer in deze kamer niet mag ontbreken koos Jasper voor een velvet bank in een diepe olijfgroene kleur én een hoogpolig vloerkleed in een mooie organische vorm. Deze vorm is terug te zien in de bar van Patrick en in combinatie met een ronde marmeren salontafel krijgt de ruimte een superluxe uitstraling!

De laatste puntjes op de i

Tot slot maken de laatste meubels en accessoires de ruimte helemaal compleet. De kussens, vaasjes, kaarsen in verschillende aardetinten en pastelkleuren zorgen voor extra veel warmte en eenheid, waardoor de het écht een gezellige en knusse kamer is geworden. 

Helemaal naar wens

Herwald en Herma dachten precies te weten waar ze naar op zoek waren, maar stonden versteld om het eindresultaat. Toen ze de nieuwe chillroom binnenliepen waren ze dolblij. De bar stal de show en het stel nam gelijk plaats op de barkrukken. “Het is nog mooier dan ik ooit zelf had kunnen bedenken!”, zegt Herma geëmotioneerd. “Écht ontzettend gaaf”, vult Herwald aan.

Shop the Look!

Dit is een artikel van