Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 9 | 21 september 2023

Vandaag is een extra feestelijke dag, want dit is alweer de 500ste aflevering van Eigen Huis & Tuin: Lekker leven! Een heuglijk moment om even bij stil te staan, te proosten en taart te eten. Maar natuurlijk zet Hugo ook weer een lekker gerecht op tafel, kijken we binnen in een bijzonder interieur én een mooie tuin, rondt Tom weer een tuinmetamorfose af én doen we weer creatieve DIY-inspiratie op.

Koken met Hugo: Klassieke hamburgers met zelfgemaakte tomatenketchup

Geen champagne of kaviaar tijdens jubileumaflevering, we gaan gewoon ‘terug naar de basis’, zoals Hugo het noemt. Vandaag staat er fastfood op het menu, maar dan natuurlijk wel zelf bereid. Hugo zet een écht goeie basic burger op tafel, ‘helemaal from scratch’. Oftewel: met zelfgedraaid gehakt én zelfgemaakte ketchup. Bekijk het recept hier

Tuinmetamorfose (2/2) 

Gisteren zagen we al hoe Tom een vliegende start maakte in de stadstuin van Birgit en Patrick in Utrecht, dus dat betekent dat we vandaag het eindresultaat kunnen bewonderen! Bekijk hier wat Tom en zijn topteam voor mooi resultaat hebben neergezet én bekijk de Shop the Look om inspiratie op te doen voor je eigen tuin. 

Binnenkijken bij… een interieur met blauwe accenten en zelfgemaakte meubels

Als Margriet (@bijmargrietinhuis) iets moois ziet (of bedenkt) voor in haar interieur, dan koopt ze het niet, maar maakt ze het gewoon zelf! Haar huis staat dan ook vol met zelfgemaakte accessoires, kunstwerken en meubels, in de kleuren kobaltblauw, paars en roze. Haar nieuwste project? De blokjesmuur die ze blokje voor blokje heeft samengesteld. Gaaf he? Kijk de aflevering terug om een kijkje in haar interieur te nemen. 

Buitenkijken in een groene gezinstuin 

Petra (@petravdvelde) wilde dat hun tuin een heerlijke relaxplek werd voor het hele gezin, én dat is gelukt. De tuin is 17 meter lang, bij 17 meter breed en bestaat voor een groot gedeelte uit gras, lekker veel planten, kruiden en fruitstruiken én een heerlijk ‘buitenhuis’ mét houtkachel waar ze het hele jaar door zitten. Bekijk de aflevering terug om een kijkje te nemen in Petra’s tuin. 

Kleurrijke woonaccessoires maken van Jesmonite

Marijke (@studioleuks) maakt stijlvolle, kleurrijke woonaccessoires met behulp van Jesmonite. Dit is een gietmateriaal op waterbasis en wordt ook wel gezien als een ecologisch alternatief voor composiet. Benieuwd hoe ze te werk gaat? Bekijk de aflevering terug om te zien hoe ze een kaarsenhouder maakt met deze techniek. 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 6, aflevering 9. 

Dit is een artikel van