Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 8 | 20 september 2023

Vandaag ontdekken we de smakelijke Japanse keuken met Hugo. Hij maakt namelijk een tofu teriyaki met bimi en sesamkoekjes. Verder zie je hoe Tom een begin maakt aan de kale tuin van Birgit en Patrick, zie je de renovatie van een jaren '50 huis en ontdekken we hoe je zadenbommen maakt. Tot slot vertelt Dierenarts Piet over het adopteren van trouwe viervoeters. Een aflevering vol avontuur en creativiteit!

Koken met Hugo: Tofu teriyaki met bimi en sesamkoekjes

Hugo neemt ons mee naar de smakelijke Japanse keuken en maakt een heerlijke tofu teriyaki, gezonde bimi met sesam-sojadressing én sesamkoekjes! Zelf ook maken? Lees hier het recept. 

Tuinmetamorfose (1/2)

Tom brengt vandaag wat magie in de tuin van Birgit en Patrick in Utrecht. Dat mag ook wel, want de bewoners vonden hun tuin te kaal en te veel op een parkeerplaats lijken. Tijd om daar wat groen in te brengen en wat organische vormen toe te voegen. Benieuwd hoe Tom en zijn klusteam dit aanpakken? Bekijk hier hoe ze van start gaan, morgen zie je het eindresultaat! 

Jaren '50 huis omtoveren

Het was een pittige klus, maar Lauren (@onshuisjeinaarle) en haar vriend Tim hebben hun jaren '50 woning omgetoverd tot een persoonlijk paradijsje. Ze hebben bijna alles zelf verbouwd! Benieuwd naar de transformatie? Kijk de aflevering terug om te zien hoe het was én nu is geworden. 

Flowerbombs

Nicolette (@werkaandewinkel) runt haar eigen winkel in Den Bosch, waar creativiteit tot leven komt! Ze geeft workshops en creëert accessoires van gerecycled en natuurlijk materiaal. In deze aflevering deelt ze haar geheimen voor het maken van zadenbommen. Kijk de aflevering hier terug. 

Adoptiedieren

Dierenarts Piet heeft een bijzondere gast in deze aflevering: adoptiehond Floor, een 3-jarige teckel. Deze lieve dwergteckel zoekt nog een nieuw thuis. Bekijk hier haar profiel. Naast wat achtergrondinformatie over dit bijzondere ras vertelt Piet ook hoe mooi en belangrijk het is om een hond (of een ander huisdier) te adopteren. Overweeg je zelf om een nieuw harig vriendje te verwelkomen? Neem dan vooral een kijkje op de website van Verhuisdieren, het adoptieplatform waardoor ook Teckel Floor onlangs een nieuw thuis vond. Item terugkijken? Dat kan hier

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 6, aflevering 8

Dit is een artikel van