Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 6 | 18 september 2023

Vanavond staat er een nieuwe aflevering boordevol creativiteit, smaak en interieur voor je klaar! Hugo maakt heerlijke maisfalafel, geserveerd met een frisse zoete salade en fetayoghurtdip. Ook zie je de start van een betoverende transformatie van een lerarenkamer én leer je meer over hondenfotografie, zeldzame planten en bijzondere lampen. Genoeg inspiratie dus!

Koken met Hugo: Maisfalafel van popcorn met een frisse zoete salade en fetayoghurtdip

Hugo gaat vandaag aan de slag met falafel gemaakt van maïs, geserveerd met een fetayoghurtdip en een heerlijke verfrissende, zoete salade. Dit is een fantastische maaltijdoptie voor de vrijdagavond! Benieuwd naar het volledige recept? Bekijk het hier.

Metamorfose (1/2)

De basisschoolleraren Petra en Marja vinden hun lerarenkamer maar saai en kil. Ze willen graag de gezelligheid die ze onderling delen terugbrengen in deze ruimte. Martine en haar klusteam zetten zich vol enthousiasme in om de lerarenkamer om te toveren tot een gezellige en sfeervolle plek. Wil je zien hoe het resultaat geworden is? Bekijk de aflevering terug om te zien hoe ze van start gaan, morgen zie je het eindresultaat! 

Honden fotograferen

Hoe zet je jouw trouwe, kwispelende viervoeter leuk op de foto? Sunny (@sunnyhalsema) is hondenfotograaf en geeft tips. Ze kreeg haar eerste camera toen ze 15 was en haar eerste hondje op haar 16e. Tegenwoordig fotografeert ze dagelijks honden. Benieuwd naar haar tips? Bekijk het fragment hier terug.

De zeldzame planten van Henk

Henk uit Harderwijk heeft een passie voor tuinieren. Hij heeft een enorme tuin vol zeldzame planten en bloemen. Maar nu staat hij voor een dilemma: laat hij zijn speciale collectie staan, of gaat hij voor inheemse planten in het belang van de biodiversiteit? Kijk de aflevering terug en neem een kijkje in Henks tuin!

De wijnfleslampen van Marit

De creatieve Marit (@cherries.amsterdam) zag vorig jaar tijdens haar reis in Italië het licht. Ze ontdekte oude Italiaanse wijnflessen en toverde ze om tot unieke lampen. Sindsdien is Marit gepassioneerd bezig met het maken van deze bijzondere lampen. Benieuwd naar haar creatieve proces? Kijk de aflevering hier terug en ontdek hoe ze van een wijnfles een lamp maakt!

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 6, aflevering 6.

Dit is een artikel van