Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 7 | 19 september 2023

Vandaag zet Hugo een heerlijk Hollands recept op tafel: venkelstamppot met forel én broodpudding met framboos. Kunstenares Bettina laat zien hoe ze vogelveren als canvas gebruikt om op te schilderen en opruimcoach Galit gaat aan de slag met een werkkamer. Verder kijken we binnen bij het prachtige huis van Andrea en we zien het eindresultaat van de metamorfose van een lerarenkamer.

Koken met Hugo: venkelstamppot met forel én broodpudding met framboos

Forel uit de pan in combinatie met een oerhollandse venkelstamppot: wat een gouden combinatie! Hugo laat je in deze aflevering zien hoe je dit heerlijke en toch ook makkelijke recept bereidt. Als nagerecht maakt hij broodpudding met marmelade en framboos. Dat wordt smullen! Lees hier het volledige recept.

Metamorfose (2/2)

Petra en Marja werken op een basisschool in Dokkum en hebben een lerarenkamer die een stuk minder gezellig is dan het lerarenteam zelf. Ze zijn op zoek naar een huiselijke sfeer en dat houdt voor hen in: natuurlijke materialen, warme tinten en meer groen. Martine en Jasper gaan aan de slag om dit te realiseren. Bekijk hier het eindresultaat én de Shop the Look van de metamorfose!

Bijzondere kunst uit de natuur

Bettina (@bettinaregelingcabrera) uit Apeldoorn is architect en kunstenares en doet vooral inspiratie op in de natuur: tijdens het wandelen zoekt ze vogelveren die ze gebruikt als canvas voor prachtige, realistische miniatuurschilderingen van dieren. Bekijk de aflevering hier terug om te zien hoe ze dat doet. 

Binnenkijken bij…

Andrea (@andrea.vd.meer) woont samen met haar man en twee dochters in een prachtige nieuwbouwwoning in Alphen aan den Rijn. De twee schattige kinderkamers hebben ze helemaal zelf verbouwd: van muurschilderingen tot zelfgemaakte hoogslapers en speelhoekjes. Bekijk hier het schitterende resultaat!

Opruimen maar!

Op de werkkamer van Nancy is het een rommeltje. Ze is daar druk met het schrijven van haar boeken en maakt aan hetzelfde bureau ook nog eens schilderijen voor haar stichting. De ruimte wil ze graag opdelen in tweeën, zodat ze het werk gescheiden houdt. Opruimcoach Galit schiet te hulp. Bekijk hier hoe ze dat doet!

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 6, aflevering 7

Dit is een artikel van