Ga naar de inhoud
Dierenarts Piet

Geiten houden in de tuin? Dit moet je volgens Dierenarts Piet weten

Heb je altijd al gedroomd van een paar grazende geiten in de tuin? Groot gelijk! Het zijn volgens Dierenarts Piet ook ontzettend leuke dieren om te houden, omdat ze erg sociaal zijn. Toch zijn er behoorlijk wat eisen waar jouw tuin en jijzelf aan moet voldoen. Waar je allemaal rekening mee moet houden legt Piet Hellemans uit.

Geiten kunnen erg leuke huisdieren zijn. Alleen moet je er wel écht de ruimte voor hebben én je moet jezelf goed verdiepen in de verzorging en behoeften van het dier, zo legt Dierenarts Piet uit in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Aan alleen een flink grasveld heeft een geit bijvoorbeeld echt niet genoeg. Waar je allemaal rekening mee moet houden en waarom? Dat legt Piet uit in de onderstaande video. 

Geiten houden? Dit moet je volgens Dierenarts Piet weten

04:21

Adopteer geiten Roos en Bram

Zie jij deze geitjes al grazen en klimmen in jouw tuin? Wie weet kun jij de geiten Roos en Bram uit de bovenstaande video wel een fijn thuis bieden! Adopteren kan via Flappus. Deze stichting zal met veel zorg kijken of jij en de geiten een match zijn en of jouw tuin hiervoor geschikt is. Kijk voor meer informatie over de geiten en de selectieprocedure van het adoptieproces op de adoptiepagina van Roos en Bram

Fotocredits

Headerfoto: ArisSu - iStock 

Dit is een artikel van