Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 5 | 15 september 2023

Vandaag besteedt Hugo aandacht aan verspilling en maakt daarom een heerlijke borrelplank geïnspireerd door de Spaanse keuken, waarin je allerlei restjes uit je keuken kunt verwerken. Daarnaast legt Tom uit hoe je de Pachira plant zelf kunt stekken en vlechten én hoe je verschillende soorten Hortensia’s kunt bewaren in een vaas. Martine laat in een DIY-project zien hoe je een fruitkistje omtovert tot leuk buitenzitje. Tenslotte nemen we een kijkje in een volledig herbouwde stolpboerderij!

Koken met Hugo: Verspillingsvrije borrelplank met gazpacho

Vandaag staat het gerecht van Hugo in het teken van duurzaamheid. Hij duikt de Spaanse keuken in en maakt een verspillingsvrije borrelplank, die bestaat uit hartige broodpuddinkjes, gebakken aardappelchips van schillen en gazpacho. Allemaal gerechten waarin je de laatste restjes uit je koelkast kunt gebruiken, om verspilling te voorkomen. Laat het weekend beginnen en lees hier het recept!

Binnenkijken bij de stolpboerderij van René en Annelies

René en Annelies (@krappesokken) kunnen zichzelf inmiddels échte verbouwexperts noemen. De verbouwing van de stolpboerderij die zij hebben gekocht in Zwaagdijk-Oost, West-Friesland, was een flinke klus. De klassieke houten balken zijn behouden, maar de rest van de boerderij heeft een moderne look gekregen. De hooizolder is omgetoverd tot een prachtige vide en als pronkstok zijn er ensuite deuren geplaatst in het woongedeelte. Heb je de rondleiding in de bijzondere stolpboerderij gemist? Kijk hier de aflevering terug op Videoland!

Tuintips van Tom

Van stekken, tot verzorging en geschiedenis: dit keer legt Tom van alles uit over de veelvoorkomende Pachira plant. Daarnaast heeft hij verschillende soorten hortensia’s meegenomen en laat hij zien wat je daar allemaal mee kunt doen. Kijk de aflevering hier terug als je benieuwd bent!

DIY met Martine

Vandaag is het weer tijd voor een leuk do-it-yourself project. Martine laat zien hoe je een fruitkistje omtovert tot een vrolijk buitenzitje. Ze neemt het proces stap voor stap met je door, zodat jij vanuit huis met gemak mee kunt klussen! Klinkt leuk he? Lees hier wat je nodig hebt om dat te doen!

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 6, aflevering 5.

Dit is een artikel van