Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een warme woonkamer met aardse tinten voor Ruben en Eileen

Ruben en Eileen uit Houten trappen het nieuwe seizoen van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven af met de wens om hun woonkamer te verbouwen. Ze missen namelijk sinds hun verbouwing aan de keuken de eenheid en warmte in huis. Het stel wil af van de felle kleuren op de wanden, bovendien zijn ze op zoek naar aardse tinten en meer gezelligheid. Gelukkig weten Patrick en Floortje daar wel raad mee!

De wensen

Eileen geeft aan na de verbouwing aan de keuken de verbinding met de woonkamer te missen. Het gaat haar vooral om de warmte en sfeer die wél in de keuken te voelen is, maar achterblijft in de zithoek die nu nog een felle kleur blauw heeft. Ze houdt met name van natuurlijke kleuren zoals aardetinten. Ruben is vooral op zoek naar opbergruimte: “We hebben twee kleine kinderen en het zou fijn zijn om ’s avonds het speelgoed in de kast te kunnen gooien, zodat het huis weer op orde is”.

De plannen

Om de warmte door te trekken vanuit de keuken heeft Floortje een zachte beige kleur uitgekozen voor op de lange muur én het plafond. Dit klinkt heftig, maar geeft juist rust en eenheid. Een bijpassende lichtgroene kleur vervangt de donkerblauwe muur ertegenover. Vervolgens wordt de hele indeling omgegooid: de bank gaat de andere kant op kijken en op de lange muur komt een door Patrick zelfgemaakte kast van maar liefst 3,70 meter lang. Hierin past een televisie, opbergruimte en een zitje voor de kids. Praktisch én stylish!

Werk aan de winkel

Om te beginnen hebben Karin en Patrick de lange muren én het plafond geschilderd in een warme lichte tint. “Eén van de voordelen daarvan is dat je niets hoeft af te plakken, want het wordt toch dezelfde kleur”, vertelt Patrick. Doordat de kleine roller voor de hoeken dezelfde structuur heeft als de grote roller, is het flinke schilderwerk in no-time netjes gedaan. Als tip geeft Karin mee niet zuinig te doen met de verf als je het plafond schildert: “Een lekker dikke laag op de roller zorgt ervoor dat de verf goed overvloeit in elkaar. Op die manier krijg je het beste resultaat”.

De styling

Omdat de ruimte tussen de salontafel en het bankstel niet erg groot is, koos Floortje voor een chique tafel die niet te diep en vooral erg lang is. In hun vorige interieur had het stel geen kunst aan de muur hangen, maar Floortje koos daar nu uiteraard wel voor. Haar oog viel op een abstract schilderij die alle kleuren en elementen van de ruimte bij elkaar brengt en daarmee zorgt voor gelaagdheid. De bank is aangekleed met sfeervolle kussens en er is een rechthoekig kleed neergelegd om de woonkamer extra knus te maken. De grote roze maatwerkkast die Patrick ontwierp én maakte is helemaal af nu de televisie erin is opgehangen en er een knus kinderhoekje is gerealiseerd. Tenslotte doorbreekt Floortje de aardetinten met een knalgroene lamp, een vaas met kleurrijke kunstbloemen en een prachtige strelitzia.

Een geslaagde make-over

Ruben en Eileen zijn ontzettend blij met het eindresultaat. De kleuren op de muren vinden ze prachtig, de lamp op het plafond vinden ze gaaf en ook het kleed valt goed in de smaak. “De woonkamer lijkt echt véél groter zo”, zegt Ruben tevreden, die ook enthousiast is met de extra opbergruimte die de nieuwe kast biedt. Het stel is blij met de eenheid, warmte en gezelligheid die gecreëerd is in hun woonkamer. Make-over geslaagd!

Shop the look

Dit is een artikel van