Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 2 | 12 september 2023

Geen kookinspiratie voor vanavond? Geen zorgen, Hugo is vandaag weer in de keuken en heeft een heerlijk recept voor je klaarstaan: pasta met sardines en een frisse groene salade met mosterddressing. Verder nemen we je mee naar de woonkamermetamorfose van Ruben en Eileen, krijg je handige tips van Lisa over het wecken van groenten en fruit, en deelt huishoudcoach Zamarra slimme trucs om snel van die vervelende dierenharen in huis af te komen.

Koken met Hugo: Pasta met sardines en groene salade met mosterddressing 

Hugo zet Froukje weer flink aan het werk in de keuken. Eerst gaan ze aan de slag met een heerlijke groene salade, knapperig en verfrissend, met boontjes en een mosterddressing. Hugo deelt ook nog eens handige tips over hoe je groenten kunt laten herleven en hergebruiken, slim! En alsof dat nog niet genoeg is, verrast Hugo ons met een verrukkelijke pasta, bereid met verse sardinesaus. Je kunt het recept hier zelf uitproberen.

Huismetamorfose 2/2

Gisteren konden we zien hoe Patrick en Floortje, samen met het klusteam, van start gingen met de woonkamer van Ruben en Eileen. De woonkamer kreeg een frisse, warme kleur en er werd een veelbelovende start gemaakt met die indrukwekkende 3 meter lange kast. Vandaag zie je hoe Patrick en Floortje verder gaan en de puntjes op de i zetten. Patrick zet de kast voort, terwijl Floortje haar magische stylingtouch aan de woonkamer toevoegt. Maar de grote vraag is: zijn ze erin geslaagd om de woonkamer precies te maken zoals Ruben en Eileen het wilden? Bekijk hier het eindresultaat

Groente en fruit maandenlang vers houden

De 28-jarige Lisa runt haar eigen 'boerderij' in Wilnis, gewoon in haar rijtjeshuis. Ze deelt eenvoudige tips om voedselverspilling te verminderen. "Het begint in je eigen keuken en het is zeker niet ingewikkeld," zegt Lisa. Ontdek hoe je verschillende groenten kunt wecken en het hele jaar door kunt genieten van je eigen oogst. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar je leert hierdoor ook veel over de herkomst van jouw eten.

Kijk de aflevering hier terug en laat Lisa je inspireren!

Binnenkijken bij... een bisschoppelijke woning

Annemarie en haar man Paul hebben een wel heel bijzonder thuis in het hartje van Haarlem. Hun huis is geen gewoon huis, maar een bisschoppelijk paleis uit 1880. Ze wonen zelfs in de voormalige werkkamer en slaapkamer van de bisschop. "Het is echt heel bijzonder om in zo'n historische woning te mogen wonen", aldus Annemarie. Ben je net zo nieuwsgierig als wij naar dit unieke pand en hoe Annemarie het heeft gestyled? Bekijk de aflevering hier terug en laat je inspireren door de pracht van dit historische stukje Haarlem!

Lifehack van Zamarra: makkelijk dierenharen verwijderen

Honden- en kattenliefhebbers herkennen dit ongetwijfeld: haren die overal in huis rond dwarrelen en aan vast kleven! Huishoudcoach Zamarra kent het probleem als geen ander, met haar eigen katten weet ze maar al te goed wat dit betekent. Maar maak je geen zorgen, in deze aflevering deelt Zamarra handige tips om die viervoeterharen te temmen. Benieuwd naar haar slimme trucs? Je kunt ze allemaal hier terugkijken. Laat Zamarra je helpen om je huis weer haarvrij te maken!

Dit is een artikel van