Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 3 | 13 september 2023

Vandaag is dierenarts Piet weer op de boerderij samen met twee mekkerende gasten, namelijk geiten! Hij vertelt je alles over het houden van geiten en hun gedrag. Daarnaast maakt Hugo vandaag zelf noedels met pindasaus en een lekker frisse sperziebonensalade. Boer Tom begint aan een tuinverbouwing in Zevenbergen, we zien bij Wendy het resultaat van een grote verbouwing van haar jaren ’30 woning én smid Tom en zijn partner Rosa laten zien hoe ze met staal prachtige woondecoraties maken!

Koken met Hugo: zelfgemaakte noedels met pindasaus en sperziebonensalade

Vandaag duikt Hugo de Aziatische keuken in en maakt noedels met pindasaus. Hij laat zien hoe makkelijk het is om de noedels helemaal zelf te maken van een beetje tarwebloem, zout en water. Voor het bijgerecht bereidt Hugo een sperziebonensalade die heerlijk fris is tegenover het hoofdgerecht. Lees hier het recept terug.

Tuinmetamorfose 1/2

Joey en Yessica wonen in Zevenbergen en hebben een ruime achtertuin die, tot hun grote teleurstelling, voornamelijk bestaat uit tegels. Het stel droomt van een gezellige, mediterraanse tuin met lekker veel groen en meerdere zitplekjes. Tom en het tuinteam gaan de uitdaging aan. Wil je zien hoe ze van start gingen? Kijk dan hier de aflevering terug (aflevering 3, seizoen 6), morgen zien we het eindresultaat!

Binnenkijken bij een sfeervol jaren '30 huis

Wendy (@studio_roxs) woont samen met haar man en twee kinderen in een prachtig huis in Uden. Zeven jaar geleden hebben ze dit jaren '30 huis flink verbouwd. Ondanks dat het huis erg gemoderniseerd is, was het Wendy’s wens om de oude sfeer terug te laten komen. Daarom zijn er prachtige ornamenten, sierlijsten en oude deuren toegevoegd aan de woning. Wil je inspiratie opdoen in dit bijzondere huis? Kijk dan hier de aflevering terug (aflevering 3, seizoen 6).

Stalen woondecoratie van Tom en Rosa

Als je geen leuke woonaccessoires kunt vinden voor in je huis, dan maak je ze toch gewoon zelf? Dat dachten smid Tom en zijn partner Rosa (@knapstaaltjedesign) ook! Zelf maken ze namelijk stalen tv-meubels, salontafels, deuren en decoratie. Wil je zien hoe ze dat doen? Bekijk dan hier de aflevering nog eens terug (aflevering 3 van seizoen 6).

Dierenarts Piet over het houden van geiten

Vandaag vertelt Dierenarts Piet over geiten! Zo legt hij uit hoe vrouwtjes en mannetjes uit elkaar kunnen worden gehouden en hoe ze zo goed kunnen klimmen. Ook geeft hij tips over het houden van geiten als huisdier, want ondanks hun lieve uiterlijk kunnen ze ook flink eigenwijs zijn en hebben ze best een aantal eisen. Piet heeft twee geiten meegenomen van Stichting Flappus die op zoek zijn naar een fijn huisje! Benieuwd naar zijn tips? Bekijk dan hier de aflevering (aflevering 3 van seizoen 6).

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 6, aflevering 1.

Dit is een artikel van