Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 1 | 11 september 2023

We trappen vandaag weer af met een gloednieuw seizoen van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. En dat betekent dat het tijd is voor een feestje! Hugo pakt uit en maakt vandaag een heerlijk én makkelijk recept: frisse Griekse salade, vissticks met kruidenpuree én een romig yoghurt-dessert met bramen. Ook zie je hoe Patrick en Floortje sfeer brengen in een ietwat 'saaie' woonkamer in Houten. Verder laten Dirk en Jetty hun prachtige tuin zien, vertelt Mike over zijn bijzondere muurschilderingen en geeft Merel handige geurtips voor in huis!

Koken met Hugo: Vissticks met kruidenpuree en little gem, Griekse tomatensalade én een luchtig yoghurt-dessert

Hugo neemt je mee naar Griekenland voor een aantal frisse gerechten die perfect passen bij dit heerlijke nazomerweer. Zo laat hij zien hoe je tomaten op een speelse manier kunt verwerken in een Griekse salade. Voor het hoofdgerecht bereidt Hugo vissticks met kruidenpuree en gegrilde little gem en om het menu compleet te maken een dessert met yoghurt en vers fruit. Lees hier het recept terug.

Huismetamorfose 1/2

Ruben en Eileen wonen in Houten en missen sinds hun verbouwing aan de keuken de eenheid en warmte in huis. Het stel wil van de felle kleuren aan de wanden af en zijn op zoek naar aardse tinten en meer gezelligheid. Patrick en Floortje gaan daarom aan de slag om de woonkamer een nieuwe look te geven die beter past bij hun nieuwe keuken. Wil je zien hoe ze dit aanpakken? Kijk dan hier de aflevering (seizoen 6, aflevering 1) terug, morgen zie je het eindresultaat!

Buitenkijken bij Dirk en Jetty

“Je bent nooit te oud om te leren”, dat is het motto van Dirk en Jetty. Samen wonen ze in het Noord-Hollandse Westerland, waar ze prachtige borders, waterloopjes en zithoekjes hebben gecreëerd in hun bloemrijke achtertuin. Hoe ze dat moesten doen, wisten ze niet. Maar hun liefde voor insecten en dieren heeft hen geïnspireerd om groene vingers te kweken en gewoon aan de slag te gaan. Binnen zes jaar hebben ze duizenden bloemen weten te planten in hun tuin. Wil jij deze kleurrijke tuin nog eens bekijken? Kijk dan hier de aflevering (aflevering 1, seizoen 6) terug.

Muurschilderingen van Mike

Kunstenaar Mike (@mikeone_art) is al sinds zijn jeugd veel creatief bezig. Stripboeken natekenen, graffiti spuiten en schilderen: zodra hij thuiskwam van school stak hij, samen met zijn broer, de handen uit de mouwen. Met zijn drukke baan in de horeca heeft Mike jarenlang weinig tijd gehad om te tekenen, maar toen hij in 2020 een paar maanden thuis kwam te zitten vanwege corona, besloot hij van deze oude hobby zijn werk te maken. Sindsdien ontwerpt en maakt hij muurschilderingen en raamtekeningen voor bedrijven. Kijk hier de aflevering terug om inspiratie op te doen voor je eigen muren!

Geurtips van Merel

Een huis met een mooi en verzorgd interieur voelt nóg fijner als het er ook lekker ruikt. Aromatherapeut Merel (@hetheleplaatje) geeft tips over het gebruik van geuren en aroma’s in de verschillende ruimtes van je huis. Zo geeft geur niet alleen sfeer, maar is het ook goed voor je mentale gezondheid en laat je huis echt als ‘thuis’ voelen. Bovendien is geurtherapie volgens Merel niet alleen leuk, maar ook nog eens makkelijk! Bekijk hier alle tips van Merel terug in de aflevering.

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 6, aflevering 1.

Dit is een artikel van