Ga naar de inhoud
Lekker Leven

Nieuw seizoen, nieuw interieur bij Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Vanaf vandaag begint er weer een gloednieuw seizoen van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven! Met de vertrouwde gezichten van Hugo en Froukje, maar met een aantal mooie nieuwe hoekjes in de boerderij. De laatste woontrends zijn ook hier doorgevoerd door de handige klussers van het programma. Zo is alles en iedereen klaar voor weer heel wat nieuwe afleveringen vol inspiratie over koken, wonen, klussen en tuinieren.

Een opgefriste klushoek 

De hoek in de boerderij die misschien wel het meest te verduren krijgt is de klushoek. Tijdens de DIY's van Martine en Patrick wordt hier gezaagd, geschuurd en geverfd. Gelukkig kan de vloer wel tegen een stootje, dus die is gebleven zoals die is. Wel nieuw is het mooie grafische behang in deze hoek. De roestbruine kleur geeft een warme sfeer en past perfect bij de kleur van de vloer. Een aantal stijlvolle accessoires mogen uiteraard niet ontbreken om de hoek niet alleen heel nuttig, maar ook gezellig te maken. 

Een compleet nieuwe eethoek 

In de gezellige eethoek naast de keuken hebben de meeste veranderingen plaatsgevonden. Of eigenlijk kunnen we wel zeggen dat de eethoek is omgetoverd tot een geheel nieuwe hoek in de boerderij. Op de muur is hetzelfde grafische behang als in de klushoek aangebracht. Alleen is hier gekozen voor een lichtere grijze tint. Dit houdt de uitstraling fris, omdat er in dit gedeelte wat minder daglicht is. In een fijne eethoek mag een goede tafel niet ontbreken. Daarom werd een mooie ronde houten tafel met zwart houten onderstel geplaatst met de bijbehorende tijdloze teakhouten stoelen. Zo ontstaat er eenheid en geeft de set een robuuste en rustige uitstraling in het decor. 

Ook goede verlichting mag natuurlijk niet ontbreken in de studio. Daarom is de eethoek voorzien van een drietal supergave rotan hanglampen. De verschillende formaten geven een speels effect boven de tafel en zorgen ervoor dat er ook voldoende licht in deze hoek ontstaat. Als kers op de taart is er aan de muur nog een kleurrijk rond kunstwerk toegevoegd. Een echte sfeermaker!  

Een frisgroene plantenwand 

Ten slotte heeft de hoek waar Tom en Piet vaak te vinden zijn met hun planten en dieren een flinke groene opfrisbeurt gekregen. De achterwand is voorzien van heel veel groen. Een natuurlijke en weelderige hoek die een beetje natuur de boerderij in haalt. En dat past natuurlijk perfect bij Toms verhalen over al het fijne groen waar hij mee werkt. Om de hoek nog meer een 3D-effect te geven is ervoor gekozen ook nog een aantal losse planten in deze hoek neer te zetten. En natuurlijk zijn kasten met gezellige accessoires bewaard gebleven. Als finishing touch zijn er op het bankje waar Froukje en Hugo geregeld kletsen nog een paar vrolijke en kleurrijke kussens te vinden. 

We wensen je veel kijkplezier met het nieuwe seizoen van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Iedere werkdag om 17.00 uur op RTL4. 

Fotocredits 

Esmee Blom 

Dit is een artikel van