Ga naar de inhoud
Liefde Voor Je Huis

Naast trendy ook praktisch: dit zijn de voordelen van wandpanelen

In de slaapkamer achter het bed of in de woonkamer als trendy muur. Steeds vaker zie je wandpanelen voorbijkomen. Het is dan ook één van de woontrends van dit moment. Maar het is niet alleen hip, wandpanelen hebben ook veel nuttige voordelen in huis. Een goede reden om alle pluspunten op een rij te zetten.

Sfeervolle look

Het oog wil natuurlijk ook wat. En al helemaal als het over je interieur gaat. Bij het aanschaffen van wandpanelen creëer je gegarandeerd een sfeervolle look. Het is stijlvol en wanneer gasten langskomen volgt al gauw een wauw-effect. Daarnaast zorgen wandpanelen – met name de houten variant – voor meer warmte in huis en het geeft meteen een luxe uitstraling. Zo doe je helemaal mee met de laatste woontrends zonder heel je interieur om te gooien. 

Keuze is reuze

Wanneer je wandpanelen aanschaft heb je een ruime keuze in aanbod. Zo zijn er niet alleen wandpanelen in allerlei kleuren en maten, maar ze zijn ook van verschillende materialen gemaakt. Denk aan hout, kunststof of PVC. Ieder materiaal heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Hout is bijvoorbeeld een stuk duurder, maar ziet er natuurlijker uit én het creëert een veel warmere sfeer dan bijvoorbeeld kunststof. Wandpanelen van kunststof zijn daarentegen een stuk goedkoper en makkelijker te onderhouden. Wel heeft dit een killer en minder chic effect. 

Gehorig
Lees ook:
Gehorig huis? Deze 5 planten dempen het geluid als de beste

Verbetering van de akoestiek

Ook kun je kiezen voor akoestische wandpanelen. Het voordeel hiervan is dat het geluid dempt en echo's vermindert. Daarnaast werken de panelen geluidsdempend en heb je minder last van omgevingsgeluid. Dé oplossing wanneer je kleine kinderen in huis hebt, maar toch rustig een boekje wilt lezen. Of een instrument bespeelt en de buren niet wilt belasten.

Houd je van een minimalistisch, Scandinavisch en Japandisch interieur? Dan zijn akoestische wandpanelen al helemaal fijn om in huis te hebben. Je hebt in die stijl namelijk vaak meer last van nagalmen of echo's dan wanneer je een bont interieur hebt. Met deze panelen zeg je daar vaarwel tegen én matcht het helemaal met je trendy interieur. 

Eenvoudig werkje

Ook als je twee linkerhanden hebt kun je wandpanelen plaatsen. Mede doordat de panelen in veel verschillende maten geleverd kunnen worden. Ze zijn te koop in verschillende breedtes, tot wel 140 centimeter. En qua hoogte zijn de standaardmaten 220 tot 250 centimeter. De wandpanelen kunnen ook eenvoudig op maat gezaagd worden, zo passen ze altijd en overal in huis. 

Misschien vraag je je ook af hoe de panelen bevestigd worden. Maar dat kan dus eenvoudig met supersterke montagelijm of kit, waardoor je wandpaneel muurvast komt te zitten. Ook kun je ervoor kiezen om de panelen vast te schroeven. Het is maar net wat jij mooier vindt! 

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: