Ga naar de inhoud
RTL Wonen

KZK: Een sfeervolle en groene woning voor Ferdi en Karlijn

Ferdi en Karlijn wonen samen met hun dochtertje in een klein huurhuis in Zwolle. Dit fijne plekje willen ze graag vervangen voor grotere eigen stek. Maar dit bleek nog niet zo makkelijk voor het stel. Met behulp van Bob, Alex en Roos kochten zij een huis, zónder het van tevoren te bezichtigen.

Door omstandigheden duurde de zoektocht van het stel al even en in de tussentijd bleek de woningmarkt steeds meer veranderd te zijn. Dit maakte het ontzettend moeilijk om een huis te kopen voor Ferdi en Karlijn. Hierdoor durfde het stel geen keuzes te maken en werden ze onzeker. Na tientallen woningen te hebben bekeken en zes jaar verder, komt de hulp van het team van Kopen Zonder Kijken het stel heel fijn tegemoet.

Wensenlijst

Met klamme handjes houden Ferdi en Karlijn elkaar stevig vast voor het bezoekje aan de notaris. Nu gaat het avontuur dan echt beginnen. Uiteraard hebben Ferdi en Karlijn een aantal wensen en eisen. Ten eerste willen zij heel graag in een kindvriendelijke wijk in Zwolle wonen. Het huis moet minimaal 3 slaapkamers hebben en een werkkamer voor Ferdi. Daarnaast wil Ferdi een ruime tuin met een schuurtje waar hij zijn fietsen kwijt kan. En het liefst een achterom. Tot slot vindt het stel een gezellige open keuken waar zij kunnen kletsen en koken erg belangrijk. Alex mag het huis gaan zoeken in Zwolle, Olst-Wijhe en Deventer. Ferdi en Karlijn hebben hiervoor een budget van €355.000.

De zoektocht kan niet oneindig lang doorgaan en daarom is de inmiddels fameuze concessieklok ook bij deze zoektocht weer aanwezig. De klok staat op 6 weken. Dit is de tijd die Alex en Bob hebben om met alle eisen en wensen een fijne eengezinswoning te zoeken. Wanneer de klok op 0 staat en er nog geen huis is gevonden, zullen Ferdi en Karlijn concessies moeten doen in hun wensenlijst.

Moeilijker dan gedacht?

Met alle wensen en eisen beloofde dit een moeilijke zoektocht te worden. De wens om het liefst in Zwolle te wonen bleek met het budget niet haalbaar. Bob ging deze keer als eerste op pad om de huizen die in aanmerking kwamen te keuren op onderhoud en kwaliteit. De woningen die Bob bekeek waren niet bepaald instapklaar en in de werkelijkheid vaak in slechtere staat dan op de foto’s leek. Ondertussen zocht Alex door. Er kwam een mooie kanshebber tevoorschijn, maar deze woning zou te klein zijn voor het gezin. De concessieklok liep intussen tot een eind en Alex kwam op bezoek met een lastige kwestie. Willen Ferdi en Karlijn kleiner wonen in hun geliefde Zwolle óf willen zij groter wonen op een plek die onderaan hun lijstje staat?

Met de nieuwe concessie om het zoekgebied uit te breiden kan Alex weer verder met zoeken. Hij vindt een mooie woning die aan alle eisen voldoet van het gezin, maar wel in Olst. Alex neemt een bezoek aan de woning én met succes, want deze woning is netjes en heeft voldoende ruime kamers. Alex zet een punt achter de zoektocht en koopt de mooie woning!

De verbouwplannen

Na de puzzeltocht zijn er enige twijfels bij het stel, toch besluiten ze ervoor te gaan. Het moment is eindelijk aangebroken dat zij samen met Martijn langs hun gekochte huis gaan. De klamme handjes zijn terug en de spanning loopt op. Ferdi en Karlijn doen de blinddoek af en zijn blij verrast bij het zien van hun nieuwe huis. Eenmaal binnen is het groter dan verwacht. Positief keert het stel terug naar Zwolle en wacht tot de grote onthulling.

Na de aankoop blijft er een verbouwbudget over van €53.000. Met dit bedrag kunnen Bob en Roos zeker iets heel moois van het huis maken. Ferdi en Karlijn waren niet blij met de keuken en de badkamer. Gelukkig heeft Bob daar een mooi plan voor gemaakt en zal het er totaal anders uitzien na de verbouwing. Het stel wil dolgraag openslaande deuren naar de achtertuin. Ook daar heeft Bob een mooie oplossing voor bedacht.

De juiste stijl

Gelukkig komen de moodboards van Ferdi en Karlijn erg overeen, dus het vinden van de juiste stijl is voor Roos geen grote uitdaging. Karlijn beschrijft haar stijl als natuurlijk en Scandinavisch. Op haar moodboard is veel hout te zien in combinatie met lichte tinten en warme kleuren. Op het moodboard van Ferdi is veel groen te zien. Ook heeft Ferdi de voorkeur voor een vloer gelegd in Hongaarse punt, deze is net iets anders gelegd dan de bekende visgraatvloer.

De woonkamer

De woonkamer is een grote rechthoekige ruimte. Om dit in te vullen is er een grote houten wandkast geplaatst. De kleuren op de muur zijn groen. De rustige Scandinavische stijl komt terug in de accessoires. Er is ook een grote groene bank geplaatst en planten om het natuurlijke gevoel te creëren.

De keuken

Op de moodboards staan groene keukens afgebeeld. De keuken in het nieuwe huis van Ferdi en Karlijn is daarom ook in een mooie groene kleur met een licht houten blad voor de Scandinavische look. De eetkamer heeft lichte ovale eettafel met gestoffeerde stoelen in verschillende rustige, maar kleurrijke tinten. 

Ferdi
Kopen Zonder Kijken Gesetteld
Ferdi en Karlijn in KZK Gesetteld: 'Soms moet je iets loslaten'

De badkamer

De badkamer straalt rust uit, net als de rest van het huis. Er is gekozen voor een natuurlijke lichte look met lichtroze tegels op de wanden en een beige kleur op de muur. Om de badkamer nog meer flair te geven zijn de tegels in de douche lichtgroen.

De grote slaapkamer

De slaapkamer die bedoeld is voor Ferdi en Karlijn heeft ook een groene kleur gekregen die zelfs doorloopt over het plafond. De slaapkamer is daardoor rustig en de houten accessoires geven een Scandinavische en natuurlijke uitstraling.

De kinderkamer

De kamer voor het dochtertje van Ferdi en Karijn heeft een leuk bloemenbehangetje gekregen in combinatie met een okergele wand. Een sfeervolle slaapkamer met nog een aantal vintage elementen van Roos. 

De werkkamer

De werkkamer van Ferdi is compleet ingericht, zodat er goed gewerkt kan worden. De houten accessoires en de beige tint op de muur geven de kamer een rustige en natuurlijke uitstraling. In deze kamer plaatste Roos een referentie naar hun geliefde Zwolle. 

De logeerkamer

De grote ruimte op zolder is bedoeld als logeerkamer, maar kan tevens ook gebruikt worden als slaapkamer voor Ferdi en Karlijn. Het is een heerlijke ruimte met veel licht door de dakkapellen. De slaapkamer is geschilderd in een rustige lichtgroene kleur in combinatie met wit.

De onthulling

Na lang wachten is het eindelijk zover, Ferdi en Karlijn mogen hun nieuwe huis intrekken. Vol zenuwen én met klamme handjes stapt het stel hun kersverse nieuwe stek binnen. De hal valt al goed in smaak. Bij het zien van de woonkamer en de keuken kunnen Ferdi en Karlijn hun ogen niet geloven. “Wat onwerkelijk!”, roept Karlijn. “Wat ontzettend leuk dit!”, zegt Ferdi. Ze vinden het te gek en het huis is helemaal in hun smaak. “Wat prachtig!”, roept Karlijn.

Gevuld met positieve emoties verkennen Ferdi en Karlijn de bovenverdieping. Ze zijn ontroerd hoe mooi het allemaal is geworden. Enorm blij komen Ferdi en Karlijn de trap af. Ze bedanken Alex, Bob en Roos voor het waanzinnige resultaat. Het gezinnetje kan jarenlang genieten en doorgroeien in hun te gekke eigen huis!

Shop the look!

Mooie meubels, kleuren en accessoires gezien? Bekijk de Shop The Look om te zien waar je deze items kunt kopen!

Fotografie

Sonja Velda

KZK:
Bekijk ook eens dit eindresultaat!
KZK: Een ruime en kleurrijke woning voor Gijs en Sophie
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: