Ga naar de inhoud
Kopen Zonder Kijken

KZK: Een ruime en kleurrijke woning voor Gijs en Sophie

Gijs en Sophie wonen samen met hun twee jonge dochters in een klein huurhuis in Amsterdam. Het wordt echter te krap én ze zijn toe aan een eigen stek. Omdat het financieel onmogelijk is om in Amsterdam een huis te kopen, willen zij terug naar Groningen waar Gijs geboren is en waar ze gestudeerd hebben. Daarnaast is Gijs z'n eigen bedrijf hier gevestigd, waardoor dit de ideale locatie is om te wonen. Ze kochten met behulp van Bob, Alex en Roos een huis, zónder het van tevoren te bezichtigen.

Nadat Sophie en Gijs onlangs hun tweede dochtertje hebben verwelkomd werd hun Amsterdamse huurhuis van 65 vierkante meter toch echt te klein. Tijd voor een ruimer huis, niet in Amsterdam maar in Groningen. Na talloze bezichtigingen en een aantal goede overbiedingen lukte het nog steeds niet om een huis te kopen. Het team van Kopen Zonder Kijken ging daarom maar al te graag aan de slag om het jonge gezin te helpen!

Wensenlijst

Uiteraard hebben Sophie en Gijs wel een aantal wensen en eisen. Ten eerste zoeken zij een huis in Groningen en dan het liefst in Haren. Het huis moet minimaal 3 slaapkamers hebben en het liefst ook een kleine ruimte om te kunnen sporten. Daarnaast willen ze graag een fijne tuin en een huis in een kindvriendelijke buurt. Gijs en Sophie hebben hier in eerste instantie een budget van €510.000 voor over. 

Omdat de zoektocht niet oneindig kan duren is er ook bij deze zoektocht weer een concessieklok ingesteld. De klok staat op 55 dagen. Dit is de tijd die Alex en Bob hebben om met alle eisen en wensen een fijne eengezinswoning te zoeken. Wanneer de klok op 0 staat en er nog geen huis is gevonden, zal het stel concessies moeten doen in hun wensenlijst.

Net zo moeilijk als gedacht?

Met alle wensen en eisen – maar vooral de grote wens om in Haren te wonen – beloofde dit een moeilijke zoektocht te worden. Dat komt vooral omdat het in Haren een ongeschreven regel is om flink over te bieden. Hierdoor blijft er geen verbouwbudget meer over en was het dus onmogelijk om een huis te kopen met het opgegeven budget. De concessieklok eindigde dan ook op nul, wat betekende dat het gevreesde concessiegesprek met Alex plaats zou vinden en er een paar van hun eisen aan moesten geloven. Maar Gijs opperde daarbij ook om het budget te verhogen met €40.000. Dit zou wel eens het gewenst verschil kunnen maken. Samen met Bob bekijkt Alex de kanshebber. Een fijne eengezinswoning in een leuke buurt in Groningen met een gezellige tuin erbij. Alex neemt het besluit om deze mooie woning te kopen, mét succes! 

De verbouwplannen

Na de puzzeltocht en de bedenktijd gaat het stel samen met Martijn langs hun gekochte huis. Tijdens de puzzeltocht zijn ze per ongeluk ongemerkt langs hun nieuwe huis gereden en hebben daarom geen idee wat ze bij de onthulling van het huis voor zich zien. Gijs en Sophie zijn na het afdoen van de blinddoek verbaasd, maar toch ook wel blij met wat ze voor zich zien. De woning is in een goede staat, wel mag er nog het een ander aan opgeknapt worden. Gelukkig blijft er na aankoop nog een verbouwbudget over van €42.000.

Gijs en Sophie zijn superblij met hun huis en zouden er dan ook helemaal voor willen gaan wat betreft de verbouwing. Ze willen dolgraag vloerverwarming en daarom geven ze Bob nog eens €5.000 erbij, waardoor het definitieve verbouwbudget uitkomt op €47.000. Bob heeft een prachtig plan gemaakt voor de woning. Daarbij pakt hij de woonkamer en keuken aan en hij gooit de badkamer om.

De juiste stijl

Gijs en Sophie houden van een designwoonstijl met een rustige basis én een kleurrijke touch. Aan Roos de taak om het huis helemaal naar hun wens in te richten. Roos houdt de basis rustig en kiest voor een aantal lekkere felle kleuren in de meubels en accessoires. Zo heeft ze gekozen voor een strakke pastelblauwe keuken, omdat dit terugkwam in de moodboards en een lichtroze badkamermeubel én roze toiletpot. Dezelfde kleurrijke stijl brengt Roos ook verder terug andere meubels zoals de stoelen. Al met al maakt Roos er naar haar eigen woorden een ‘kleurrijk kauwgomballenhuis’ van!

De woonkamer

De basis van de woonkamer is lichtgrijs mét opvallende kleuren. De elementenbank is in een diepblauwe kleur en de kasten zijn dezelfde kleur als de muren. Het geheel komt mooi samen met de open keuken en de kleuren van de stoelen aan de eettafel.

De keuken

De kleuren van de moodboards van Gijs en Sophie komen terug in de keuken. De keuken is in een aquablauwe kleur in combinatie met een dun wit werkblad. De grepen zijn van RVS voor een strakke uitstraling. De keukentafel is omringd met mooie designstoelen in allerlei kleuren. Deze kleuren komen ook weer terug in de rest van het interieur.

De badkamer

Ook de badkamer is in de basis rustig, maar met een speelse touch. Zo heeft het badkamermeubel een zachte, lichtroze tint met strakke RVS greepjes. Ook de douche en de kraan is van RVS, zodat het één mooi geheel is. Daarnaast is de badkamer na de totale make-over ook veel ruimer opgezet, mede door de inloopdouche – die voor de helft doorzichtig is – en het weglaten van het bad. Dit laatste was immers geen vereiste voor de bewoners en op deze manier komt de badkamer veel meer tot z'n recht. 

Slaapkamers

Op de eerste bovenverdieping zijn drie slaapkamers gemaakt en nog een werkkamer. De slaapkamer voor Gijs en Sophie is rustig ingedeeld met donkerblauwe kleuren én natuurlijk ook een pastelroze wand en een set speelse bijzettafeltjes aan beide zijden van het bed

De kinderkamers zijn speels en hebben rustige en jawel... roze tinten. 

In de werkkamer kunnen de meiden in de toekomst leren, maar ook Gijs en Sophie kunnen hier werken. Deze kamer straalt ook rust uit en heeft een speelse boekenplank.

De hobbyzolder

Helemaal boven in het huis is er een grote zolder. Deze zolder is ingedeeld met de racefiets van Gijs en een slaapbankje. Zo hebben ze ook nog een extra logeerkamer in huis. 

De onthulling

Na lang wachten is de onthulling eindelijk daar. Gijs en Sophie zijn enorm zenuwachtig voor het zien van hun eerste eigen huis. Samen openen ze de deur, waarbij de hal en de lichtroze wc al meteen in de smaak vallen. Bij het zien van de woonkamer én de open keuken waar ze zo op hoopten zijn Sophie en Gijs bijna sprakeloos. “Ik vind het bizar!”, zegt Gijs. Ook Sophie is onder de indruk: “Wat mooi!”.

Ook de bovenverdieping valt helemaal in de smaak. Waanzinnig blij komen Gijs en Sophie naar beneden en bedanken Alex, Bob en Roos voor het verbluffende resultaat. Hier kunnen ze jarenlang genieten met hun twee dochtertjes en voorlopig zal er wat Gijs en Sophie betreft geen te koop-bord in de tuin komen. 

Shop the look!

Mooie meubels, kleuren en accessoires gezien? Bekijk de Shop The Look om te zien waar je deze items kunt kopen!

Fotografie

Sonja Velda

KZK
Kopen Zonder Kijken Gesetteld
KZK Gesetteld: Gijs en Sophie hebben 'flink de handen uit de mouwen gestoken'
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: