Ga naar de inhoud
Kopen Zonder Kijken

KZK: een sfeervol huis met genoeg ruimte voor werk én hobby voor Emanuel en Charissa

Emanuel (33) en Charissa (26) wonen sinds 2020 samen in een huurflat in Rotterdam. Toen Emanuel bij Charissa introk, werd het appartement echter al snel te klein voor het de twee. Ze werken namelijk veel thuis én Emanuel heeft nogal wat hobby's. Vanwege het krappe budget, de hysterische woningmarkt én de hoopvolle verwachtingen van Emanuel lukt het ze niet om een geschikte woning te vinden. Om die reden besloten ze een huis te kopen, zónder te kijken!

Toen Emanuel introk bij het appartement van Charissa heeft hij heel zijn hebben en houwen meeverhuisd, waaronder zijn aquarium én rap- en muziekapparatuur. Zijn twee grote hobby’s zijn namelijk het verzamelen van (Afrikaanse) vissen en het maken van rapmuziek. Door alle ruimte die deze hobby’s innemen, bleef er vrij weinig leefruimte over in het appartement. Niet optimaal voor een stel dat óók nog eens allebei thuiswerkt. Ze zijn al een jaar opzoek naar een koophuis maar hebben nog geen enkele bezichtiging erop zitten, deels omdat Emanuel niet wil schikken voor een 'te kleine' woning.

De wensenlijst

Charissa wil graag een eengezinswoning met een ruime woonkamer, minimaal drie slaapkamers en een tuin. Daarnaast wil ze graag een open keuken en als er budget over blijft het liefst een badkamer met een bad. Emanuel daarentegen hoopt op een groot huis met veel extra kamers, wat volgens Charissa niet echt realistisch is met hun budget. Hij hoopt op een grote woonkamer mét genoeg ruimte voor een groot aquarium – 3 meter breed het liefst – en genoeg ruimte voor de twee om thuis te kunnen werken.

Ze willen wel graag in dezelfde regio blijven wonen, maar zijn het nog niet helemaal eens over de precieze locatie uit. Charissa wil het liefst in Vlaardingen wonen terwijl Emanuels voorkeur uitgaat naar Maassluis. Ze besloten om bepaalde wijken rondom Rotterdam en Schiedam ook in hun zoekgebied toe te voegen om hun kansen te vergroten. Tot slot willen ze zeker tien jaar in hun toekomstige huis blijven wonen. Vanwege al deze verschillende meningen, eisen en dromen wordt Alex dit keer echt op de proef gesteld.

Gezien de wensen en het budget van van €410.000 waarschuwt Bob al dat de toekomstige woning geen villa gaat worden, waar Emanuel stiekem toch van droomde. Natuurlijk kondigt Alex ook bij dit stel de concessieklok aan om te voorkomen dat de stijgende rente hun kansen nóg meer verkleint. Als Alex binnen de aangegeven 42 dagen nog geen huis heeft gekocht, zal hij bij Emanuel en Charissa op de stoep staan en is het tijd voor het stel om hun wensenlijst kritisch te herzien. 

Buitenkansje?

Alex legt uit dat de woningen in Maassluis en Vlaardingen, die binnen de budgetklasse vallen, vaak kleine en smalle woningen zijn. Hij ziet de wensen van Emanuel dus somber in. Om de kansen te vergroten, zoekt Alex ook in Schiedam. Het is niet de favoriete plek van het koppel maar de huizen in dit zoekgebied kunnen vaak wel aan alle wensen voldoen. 

Helaas blijkt het toch niet voldoende: de concessieklok loopt af en staat op 0. Alex besluit om het stel mee te nemen naar een aantal woningen voor een reality check. Niet lang daarna vindt Alex een ruime woning in Rotterdam met drie slaapkamers. Martijn verrast het stel met het goede nieuws, de contracten worden getekend en de puzzeltocht kan beginnen!

De verbouwplannen

Nadat de bedenktijd officieel voorbij is, is terugkrabbelen geen optie meer. Martijn brengt het gespannen stel mee om voor het eerst hun nieuwe huis van binnen te bekijken. Toen de blinddoeken afgingen, maakten alle zenuwen direct plaats voor blijdschap en enthousiasme. Nu is het aan Bob om het huis helemaal naar wens te maken. Omdat hun beide salarissen onlangs zijn verhoogd heeft het stel besloten hun verbouwbudget te verhogen. Bob mag nu aan slag voor een budget van €45.000.

Met dit budget wil Bob de keuken meer bij de woonkamer betrekken, zodat het een groot en open geheel wordt. Daarnaast wil hij een schuifpui om de binnen- en buitenruimte met elkaar te verbinden. De wasmachine en droger, die nu in de badkamer staan, worden naar de zolder gebracht. Dat betekent dat er ruimte overblijft voor een bad. Het resterende budget geeft Bob uit aan een nieuwe voordeur; iets wat Charissa erg fijn zal vinden.

De juiste stijl

Na een nauwkeurige blik op het moodboard en een goed gesprek met het koppel is het aan Roos de taak om het interieur op smaak in te richten. Hoewel Charissa een beetje huiverig is over het grote aquarium dat Emanuel graag in de woonkamer ziet, moet ze er toch aan gaan geloven. In het moodboard komt ook sterk naar boven dat Charissa helemaal weg is van een spa-gevoel in de badkamer en Roos zal zeker zorgen dat die sfeer er komt. Daarnaast komt er nog een ruime keuken met genoeg werkplek én een gezellige woonkamer waarin het koppel kan loungen.

De woonkamer

De achterdeur naar buiten is er volledig uitgehaald en daar is een splinternieuwe pui voor in de plaats gekomen. Ook de deur naar de trap is eruit gehaald en vervangen door een moderne, glazen deur die tot aan het plafond reikt. Het zwarte aquarium in de woonkamer sluit mooi aan bij de rest van de ruimte en zorgt voor een gevoel van eenheid. In de woonkamer staat nog een comfortabele, grijze bank waar het stel ’s avonds lekker kan loungen. Deze bestaat uit losse elementen, zodat ze de indeling later nog kunnen aanpassen. 

De keuken

De hele keuken heeft een superluxe uitstraling. De eikenhouten kastjes hebben een matzwarte kleur gekregen terwijl de nervenstructuur van het hout nog goed te zien is. Daarnaast zijn de kastjes greeploos, wat het extra chic maakt! Boven op de kastjes ligt een prachtig werkblad van dik, grijs graniet.

Zelfs het lievelingsdier van Emanuel heeft een eerbetoon gekregen in deze woonruimte: onder de afzuigkap heeft Roos met een tegelplateau een kleurrijke vis afgebeeld. Emanuel zal zich door deze leuke toevoeging écht als een vis in het water voelen!

De vissen komen ook terug in de eethoek, waar Roos het aquarium heeft geplaatst. Daarnaast maken de speelse eettafel en comfortabele stoelen deze hoek helemaal af. 

De badkamer

De chique zwarte trap leidt naar de bovenverdieping van de woning, waar de slaap- en werkkamers te vinden zijn, maar óók een luxe badkamer. De badkamer is zo clean en rustig ingericht dat je er direct helemaal zen van wordt. Veel elementen die Roos heeft gebruikt, zoals het houtmozaïek op de wand achter het bad, geven een echt spagevoel. Precies de sfeer waar Charissa zo van houdt. Deze mozaïekvorm komt ook terug in de nis in de douchecabine. Door de beige tegels oogt de badkamer mooi en rustig en alle witte meubels maken het echt af.

De slaapkamer

Roos heeft de slaapkamer ook een rustige sfeer gegeven door een lichtbeige kleur voor de muur uit te kiezen. De kamer zit vol met neutrale kleuren die een hotel-chique sfeer uitstralen en zorgen voor een gevoel van eenheid. Ook het bijzettafeltje met de zwart- en goudkleurige lamp straalt het gevoel van luxe uit.

De werk- en hobbykamer

Natuurlijk ontbreekt de werk- en hobbykamer van Emanuel niet. Het is geen grote kamer maar toch is oogt het erg ruimtelijk en kan hij hier perfect zijn hobby uitvoeren. Roos heeft plek gemaakt voor alle apparatuur waardoor het nu een échte studio is geworden. 

De zolder

Het budget hield helaas op toen de zolder aan de beurt was. Maar alle kamers die het stel nodig had, zijn instapklaar. Voorlopig zal deze ruimte dienen als washok máár ze hebben nog ontzettend veel extra ruimte over. Die kunnen ze zelf kunnen inrichten wanneer ze behoefte krijgen aan meer ruimte.

De onthulling

“Alle zenuwen die dit hele proces zijn weggebleven, komen nu met terugwerkende kracht terug”, zegt Charissa met een nerveus lachje onderweg naar het nieuwe huis. Toen ze het huis betraden, was alle spanning direct ontladen. “Ik weet niet waar ik moet kijken, dit is zó mooi!” Ook Emanuel is erg blij met het aanzicht van zijn nieuwe woonkamer en het stel probeerde de nieuwe bank direct uit. Gelukkig kon Charissa ook lachen om het binnenpretje van Roos, die door het hele huis visdecoraties heeft verwerkt. De keuken en schuifpui vielen ook allebei goed in de smaak.

Toen Emanuel op de eerste verdieping de werk- en hobbykamer betrad, was hij ontzettend blij met zijn nieuwe, eigen plek. Daarna kwam voor Charissa hetzelfde geluksmomentje; ook zij was erg blij toen ze zag dat Roos een prachtig samenspel had gemaakt van een kleedkamer, beautykamer én werkkamer in één.

Ook de slaapkamer was een groot succes en viel in de smaak. Tot slot betraden ze de badkamer en Charissa’s blik viel direct op het bad, waar ze enorm blij mee is. Toen het stel weer beneden kwam, straalden ze van geluk. “Alles waar wij om hebben gevraagd, is er gewoon!” Het team brengt samen met het gelukkige koppel een toost uit op het succes en Emanuel en Charissa kijken vol enthousiasme hun tijd in de nieuwe woning tegemoet, waar voorlopig nog geen te koop-bord zal komen te staan.  

KZK:
Heb je het eindresultaat van vorige week al gezien?
KZK: Een fijn en klassiek appartement voor Ruben en Sanne
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: