Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Een knusse woonkamer met optimale inrichting voor Sandra

Sandra woont in een klein en knus huis, maar als het aankomt op de indeling van de woonkamer is ze niet helemaal tevreden. Ze heeft veel spullen en weet niet goed hoe ze dit op een praktische manier kan inrichten, zonder het overzicht te verliezen. Gelukkig weten Patrick en Floortje wél hoe ze dit klusje moeten klaren!

De wensen

Sandra geeft aan dat ze graag een andere indeling ziet die meer lucht en ruimte teweegbrengt. Daarnaast wil ze ook graag meer eenheid in de woonruimte. Ze houdt met name van natuurlijke kleuren zoals aardetinten. Het enige wat ze wil bewaren is de poster aan de wand waar ze helemaal gek op is én de servieskast moet ook blijven.

De plannen

Het voornaamste probleem in de woonkamer is de beperkte ruimte. Hier heeft Floortje gelukkig iets op bedacht door te spelen met de inrichting van de bank en eettafel. De bank wordt tegen het raam aangezet, met de hoek van de bank aan de andere kant van de eettafel, zodat het samen met het behang een leuk zithoekje vormt. Daarnaast heeft ze een prachtig bloemenbehang uitgekozen. Tot slot wordt alles uiteraard knus én praktisch aangekleed, allemaal in één dag tijd!

Werk aan de winkel

Allereerst heeft Patrick alle gaatjes in de muur gedicht, zodat het behang naadloos en zonder oneffenheden aangebracht kon worden. Daarna heeft hij de lijm over de muur uitgesmeerd en voilà: het prachtige behang is in no-time opgehangen. Vervolgens heeft Patrick nog alle luchtbelletjes eruit geveegd en direct de onderkant afgesneden. "Als je dat niet doet, krult het behang op en dat is niet het resultaat waarvoor je wil gaan", legt hij uit.

De styling

Het team heeft een nieuwe, fleurige hoekbank uitgekozen waar Sandra gegarandeerd verliefd op zal worden. Het heeft een natuurlijke okergele kleur die de ruimte veel warmte zal geven. Precies waar ze van houdt! Doordat het hoekstuk van de bank niet tegen de muurkant staat, scheidt het de ruimte mooi in tweeën. De bank is mooi aangekleed met sfeervolle kussens en er is een rond kleed neergelegd om het extra knus te maken. De televisie is aan de muur gehangen samen met twee decoratieve, houten plankjes waar fotolijstjes en andere accessoires op kunnen staan. Tot slot is er nog een grote hanglamp bij de eettafel gehangen: een echte eyecatcher!

Een hele leuke make-over!

Sandra was superenthousiast toen ze haar vernieuwde woonkamer binnenliep. “Dit is echt compleet anders”, zei ze. De bank bij het raam vindt ze hartstikke tof en ook de hanglamp valt goed in de smaak. Dat er meer ruimte is gecreëerd, is wel duidelijk. En dat alles in één dag!

Shop the look

Een
Heb je het eindresultaat van vorige week al gezien?
Een woonkamer met eenheid en rustige sferen voor Arno en Sanne
Dit is een artikel van