Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 76 | 15 mei 2023

Het is vandaag de Internationale Dag van het Gezin, ook wel bekend als 'Familiedag'. Om dat te vieren kookt Hugo een kindvriendelijk AVG’tje. Verder zie je in deze aflevering hoe Patrick en Floortje een kleine woonkamer groter laten lijken door het praktisch in te delen en laat Mirte zien hoe zij mooie kunstwerken maakt van textiel. Ook nemen we een kijkje bij Martin die een voedselbos aanlegde waar zijn gezin van kon leven en tot slot geeft Jaap een rondleiding in een botanische tuin in Rotterdam.

Koken met Hugo: Vissticks met gegratineerde aardappelpuree en heerlijke aardbeienbavarois

Vandaag kookt Hugo een maaltijd waar jong en oud van zal smullen. Daarnaast is het ook in een handomdraai klaar te maken, supersimpel dus! Voor het hoofdgerecht maakt hij vissticks met een gegratineerde aardappelpuree. Als nagerecht bereidt hij een zalige aardbeienbavarois. Klinkt goed he? Lees hier het recept en kook mee!

Woonkamermetamorfose

Sandra heeft een knusse en compacte woning. Ze weet niet hoe ze de kleine woonkamer optimaal én naar haar smaak kan inrichten. Om die reden vroeg ze het klusteam om hulp. Natuurlijk weten Patrick en Floortje er weer wat moois van te maken. Het eindresultaat zie je hier!

Kijkje in een botanische tuin

Een ware oase in de stad van acht hectare groot, met bomen van honderden jaren oud! Jaap (@trompenburg) is groene curator van deze prachtige tuin. Hij geeft je een rondleiding door dit mooie park en vertelt van alles over de eigenschappen. Wil je een kijkje nemen? Je kan hier de aflevering terugkijken.

Het atelier van Mirte

Mirte (@studiomirte) heeft een eigen atelier in Utrecht waar zij creatief te werk gaat met textiel. Ze maakt wand- en vloerkleden van abstracte vormen. Hiervoor gebruikt zij de techniek 'tuften'. In de aflevering laat ze zien hoe dit werkt. Kijk hier de aflevering als je wil zien hoe!

Een voedselbos

Martin (@martin_slort) heeft een voedselbos in zijn achtertuin gemaakt. Een bos waar niet alleen zijn gezin maar ook alle dieren profijt van hebben! Het doel is om al het voedsel dat hij met zijn gezin nodig heeft uit dit bos te halen, gaaf he? In de aflevering deelt hij zijn tips zodat jij ook een eigen voedselbos kunt realiseren. Aflevering gemist? Je kunt het hier terugkijken.

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 5, aflevering 76.

Dit is een artikel van