Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Eindelijk een groene en natuurlijke tuin voor Lisanne en Chiel

Lisanne en Chiel verhuisden van een bovenwoning met een balkon in Amsterdam naar een nieuwbouwhuis met een tuin in Weesp. Het huis is nog maar net opgeleverd, dus de tuin is nog één grote zandbak. Het gezin droomt van een fijne en groene tuin, maar ze weten niet hoe ze de zandvlakte snel gezellig kunnen maken. Het tuinteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven helpt graag om de tuin om te toveren tot een fijne, groene plek!

De wensen

Lisanne zou heel graag een groene tuin willen met natuurlijke elementen, veel bloemen en planten en ronde vormen. Ook zouden Lisanne en Chiel graag een stukje gras in de tuin willen hebben waar hun kinderen op kunnen spelen.

Daarnaast zouden ze ook graag een terras met een tafel in de tuin willen hebben, waar het gezin lekker buiten kan eten. Omdat het een nieuwbouwhuis is, is dat al best strak. Om deze reden vindt het gezin het fijn om een natuurlijk en organisch ogende tuin te hebben.

Het ontwerp

Het ontwerp laat zien dat de tuin lekker veel groen krijgt. De tegels worden beperkt tot een minimum en ze worden in natuurlijke vormen gezaagd. Er is gekozen voor fruitbomen en een gazon in een organische vorm.

Daarnaast komt er voor het grootste gedeelte grind van natuurlijk materiaal te liggen. Er is gekozen voor het plaatsen van kant-en-klaar hagen, zodat dit direct zorgt voor privacy en veel groen in de tuin én het geeft een mooie groene basis aan de tuin.

Ook komt er een klein gazon met een kastanjehouten pergola én schommel voor hun dochters. 

Aan de slag

Allereerst is Tom begonnen met de erfafscheiding. De zandvlakte is aangekleed met de kant-en-klare groene hagen, waardoor de tuin al meteen een mooie groene basis heeft gekregen. Nu zit het gezin meteen uit de wind en bieden de hagen meteen privacy.

Daarna zijn er twee fruitbomen geplant die al flink aan het groeien zijn geweest. Er is een ronde border aangelegd van verschillende materialen voor een natuurlijk en organisch resultaat. Ook is de tuin aangekleed met een heleboel verschillende planten. In de border zijn onder andere de planten tijm, rozemarijn en vetkruid geplant, wat verwilderd gaat groeien.

Ook zijn er verschillende kastanjehouten palen geplaatst. De palen accentueren de hoogte en hebben een decoratieve functie. Ze hebben een groen jasje gekregen door de klimplanten die erbij zijn geplant. Ook is er een schommel van deze houten palen gemaakt voor de twee kleine meiden.

Als laatste is het grind gestort en het gras gelegd. In het grind zijn mooie stapstenen neergelegd als looppad.

Handpeer – Pyrus communis

De perenbomen kenmerken zich aan de mooie karakteristieke barsten op de stronk. Er groeien mooie witte bloemetjes aan die daarna uitgroeien tot lekkere peertjes.

Schijnaugurk – Akebia quinata

Een van de klimplanten die om de kastanjehouten palen gaat groeien is de schijnaugurk. Deze bloeit met aubergine kleurige bloemetjes die een lekkere geur verspreiden. Als de plant is uitgebloeid krijgt deze de ‘schijnaugurken’. Dit zijn prachtige vruchten die blauwpaars van kleur zijn.

Krentenboompje – Amalanchier lamarkii

De krentenboom heeft van nature een opgaande groei, wat lijkt op een parasolvorm. Deze plant blokkeert het uitzicht echter niet, maar houdt het juist heel transparant.

Eindelijk een gezellige, groene en organische tuin

Het stel droomde van een groene en gezellige tuin met organische vormen en dat is gelukt! Lisanne en Chiel zijn ontzettend blij met het eindresultaat. “Wow jeetje wat gaaf”, zegt Lisanne. “Kijk die bomen, het lijkt wel alsof die er al jaren staan!”, zegt Chiel. Ook zijn ze enorm blij met de schommel voor de meisjes en de terugkomende organische vormen. Lisanne en Chiel kunnen lekker gaan genieten in hun prachtige tuin! 

Een
Bekijk ook deze mooie tuinmetamorfose!
Een groene tuin met Aziatische invloeden voor Ria en Gerard
Dit is een artikel van