Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 75 | 12 mei 2023

Er staat weer een bomvolle aflevering klaar! Tom heeft mooie tropische planten meegenomen naar de boerderij – waaronder een bananenplant – en legt je er alles over uit. Hugo maakt speciaal voor Moederdag, een heerlijke borrelplank en verder kijken we binnen in een verbouwde sportschool en nemen we een kijkje in een kledingbibliotheek.

Koken met Hugo: feestelijke borrelplank in het teken van Moederdag

Het is bijna Moederdag dus speciaal voor deze gelegenheid maakt Hugo een extra feestelijke borrelplank, zodat jij je moeder (of jezelf) eens goed kan verwennen! De borrelplank bestaat uit het drankje 0.0 Bellini, koffiebroodjes met rozenglazuur én eierpotjes met feta en kruiden. Lees hier het recept!

Binnenkijken in een verbouwde sportschool

Het huis van Marloes (@oostwesthoofdbest) en haar gezin stond al tien jaar te koop. Het was een voormalige sportschool, maar het stel besloot om het hele gebouw volledig om te gooien en het te verbouwen tot een fijn woonhuis. Ze hebben het pand vanbinnen helemaal verbouwd, wanden eruit gesloopt en het plafond opengebroken. Het is nu een enorm huis met een prachtig, kleurrijk interieur. Bekijk hier de aflevering nog eens terug om inspiratie uit deze mooie woning te halen! (Aflevering 75 van seizoen 5).

Tips van Tom

We importeren heel veel fruit uit andere continenten, maar hoe leuk is het om zélf fruit te verbouwen? Tom geeft tips over welke tropische planten je goed in Nederland kunt planten en hoe je ze kunt verzorgen! Hij legt dit uit aan de hand van een bananenplant, een kiwiplant, een vijgenplant en een passievruchtplant. Bekijk hier alle tips van Tom.

De kledingbibliotheek

De zussen Lena en Diana (@lena_library) runnen samen een kledingbibliotheek. Dat houdt in dat je er – net zoals in een boekenbibliotheek – kleding kunt lenen. Voorheen hadden zij een vintage winkel in Eindhoven en nu runnen zij alweer zeven jaar hun kledingbibliotheek. De zussen hebben een grote passie voor kleding en zijn een groot voorstander van 'consuminderen'. Vandaar dat zij dit project zijn opgestart. Bekijk dit item hier nog eens terug in de aflevering (aflevering 75 van seizoen 5).

Buitenkijken in een bloementuin

Sanne en Lotte (@zus_en_bloem) hebben samen met hun familie een bloementuin. Ze maken daar natuurlijke bloemen en de mooiste creaties. De bloementuin is bedoeld om je eigen boeket van te maken. Je kunt erdoorheen lopen en de bloemen die jij in je boeket wilt plukken. Bekijk hier de aflevering terug om deze prachtige bloementuin nog eens te zien! (Aflevering 75 van seizoen 5).

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 5, aflevering 75.

Dit is een artikel van