Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een woonkamer met eenheid en rustige sferen voor Arno en Sanne

Deze week vragen Arno en Sanne uit Son en Breugel het klusteam om hulp. Omdat Arno een halfjaar geleden een hersenbloeding heeft gehad, is er behoefte aan een kalme sfeer in huis. Aangezien de twee van smaak verschillen vinden ze het lastig om deze klus te klaren, wat er ook toe leidt dat de eenheid in de woonkamer ontbreekt. Gelukkig weten ze goed wat ze willen: rust en harmonie. Tijd voor Martine en Jasper om de wensen te realiseren!

De wensen

Het stel wil een rustige sfeer in de woonkamer. De plannen lopen echter in de soep als het aankomt op het gebruik van kleur: Sanne houdt van lichte kleuren terwijl Arno liever donkere tinten ziet. Daarnaast geven ze aan dat ze graag de bank willen houden. De kast aan de muur daarentegen mag weg, deze is erg klein en ze zien er graag een groter exemplaar voor terug. 

Het plan

Wat wel overeenkomt, is hun voorkeur aan een landelijk interieur met een moderne touch. Dit zullen ze zeker terugzien in hun nieuwe woonkamer. Jasper legt uit dat hij zal gaan werken met mooi behang én beige tinten om dat gevoel van rust te creëren. De bank komt bij de televisie, in de hoek van de kamer te staan. Ze hebben ook een erker, waar een leuk zithoekje van wordt gemaakt. Tot slot komt er een grote designkast die Martine zal bouwen én maakt Jasper ook nog een leuke, bijpassende woondecoratie. 

Klussen maar

Nadat alle meubels uit de kamer zijn gehaald, is er allereerst een lichtkleurig behang op de muur bevestigd. De overige muren zijn in een zachte, beige kleur geverfd. Ook de maatwerk kast die Martine voor het koppel heeft gemaakt – die maar liefst drie bij twee meter is – heeft een rustige beige tint gekregen, zodat er meer eenheid ontstaat. De kast is opgebouwd uit kubussen, waarvan Martine de buitenlijnen extra nadruk heeft gegeven voor een moderne touch.

Bijzondere eyecatcher

Om ook op de landelijke sfeer in te spelen, heeft Martine besloten om extra beukenhouten elementen toe te voegen. Dit heeft ze gedaan door platen te zagen die tegen de achterwanden van sommige kubussen zijn geplakt. Ook heeft Martine aan de zijkanten van de kast platen met een afgeronde kant gemonteerd. De planken zijn met een bijenwasbalsem ingevet, waardoor het hout beschermd blijft én een mooie glans krijgt. In de hoek van de woonkamer is een gezellig zithoekje gemaakt. Hier hebben ze een stoel neergezet én een landelijke vloerlamp, super knus!

Bijpassende plantenbak

Jasper had het toffe idee om een plantenbak te maken. Omdat Arno en Sanne graag eenheid in de woonkamer willen, heeft Jasper het design van de plantenbak volledig afgestemd op de grote kast. De plantenbak bestaat uit een ronde pot waar halfronde latten omheen zijn geplakt: een echte trend, die halfronde latten! Jasper heeft de pot kleur gegeven met een bruine structuurverf voor een robuuste touch. Deze structuurverf heeft hij zelf op een hele simpele manier gemaakt, namelijk door de verf met baking soda te mengen, met een super sfeervol eindresultaat. 

De erker

Arno en Sanne wisten zelf niet goed wat ze met de erker aan moesten. Gelukkig had Jasper het top idee om er een leuk zithoekje van te maken. Het plafond bij de erker is in dezelfde kleur van de muur geschilderd voor een gezellig effect. Tot slot heeft Jasper een leuk bankje neergezet en die versierd met kussentjes en een bijzettafel.

De finishing touch

Nadat alle klussen en DIY-projecten klaar waren, was het tijd om de rest van de woonkamer aan te kleden. De grote bank is mooi aangekleed met kleurrijke kussens die aansluiten op de rest van het interieur en er is stijlvolle decoratie aan de muur gehangen. Omdat de bank een strak design heeft zorgen de verschillende ronde vormen van het vloerkleed en de bijzettafels voor een rustige uitstraling. Op de tv-kast is tot slot nog een mooie, moderne tafellamp neergezet. 

Precies wat ze wilden

Arno en Sanne vonden het erg spannend maar waren ook ontzettend benieuwd naar hun nieuwe woonkamer. Toen ze de kamer binnenliepen waren ze een beetje van hun stuk gebracht. Het behang vonden ze prachtig, de plantenbak vonden ze gaaf en ook de grote kast met beukenhouten plankjes viel goed in de smaak. “Dit hadden wij zelf nóóit kunnen bedenken”, zegt Sanne tevreden. De kamer straalt echt rust en eenheid uit en het stel is er hartstikke blij mee!

Shop the look

Behang | Behang | Eetkamerbank | Wandkleed | Kandelaar | Bijzettafel grijs | Bijzettafel zwart

Kleur van de muur: F9.11.75

Een
Heb je de metamorfose van de afgelopen week gemist? Lees hier het artikel!
Een warme en sfeervolle woonkamer voor George en Marjon
Dit is een artikel van