Ga naar de inhoud
Kopen Zonder Kijken

KZK: Een fijn en klassiek appartement voor Ruben en Sanne

Ruben (28) en Sanne (25) wonen in een piepklein appartementje in Den Haag. Doordat ze allebei ook vaak thuiswerken zijn ze toe aan een grotere ruimte én een eigen woning. Ruben en Sanne gaan vol spanning het avontuur aan en hopen op een fijn appartement met genoeg ruimte! Ze kochten een huis, zónder het van tevoren te bezichtigen.

Ruben en Sanne wonen in een appartementje van 58m² in Den Haag. Een fijne plek, maar het wordt ze nu toch echt wat te klein. Ze werken allebei veel thuis, en ondanks dat dat heel gezellig kan zijn is dat niet altijd even praktisch met z'n tweeën aan de kleine keukentafel. Daarnaast hebben zij weinig ruimte om hun vrienden uit te nodigen voor gezellige etentjes. Ze zijn nu dan ook wel écht toe aan een eerste eigen koopwoning, mét aparte werkkamer en ruime keuken. Twee jaar, dertig bezichtigingen en acht biedingen verder zijn Ruben en Sanne nog steeds opzoek naar een fijne plek. Helaas wil het maar niet lukken.

Wensenlijst

Het stel heeft uiteraard een paar wensen en eisen waar de nieuwe woning aan moet voldoen. Ten eerste zoeken zij een appartement dat minimaal 80m² groot is en minimaal twee slaapkamers heeft. Daarnaast willen ze graag iets van een buitenruimte: een tuin, een balkon of een dakterras, mag allemaal.

Ruben en Sanne hebben een budget van €400.000. Het zoekgebied voor Alex is in verschillende wijken van Den Haag. Alex en Bob beginnen echter al meteen met een concessie: de woonoppervlakte terugbrengen naar 75m². In Den Haag gaat het namelijk erg lastig worden om met het opgegeven budget en de eisen van Ruben en Sanne een koopappartement te vinden die aan al hun wensen voldoet. Daarnaast zijn de appartementen waar Ruben en Sanne naar zoeken vaak tussen de 70 en 78m², aangezien dat de standaardmaten zijn volgens Bob. 

De zoektocht kan niet oneindig duren en daarom is er ook bij deze zoektocht een concessieklok ingesteld op 70 dagen. Dit is de tijd die Alex en Bob hebben om met alle eisen en wensen een koopappartement te zoeken. Wanneer de klok op 0 staat en er nog geen huis is gevonden, zal het stel concessies moeten doen in hun wensenlijst.

Moeilijk?

De zoektocht leek te doen te zijn met de wensenlijnst van Ruben en Sanne. Maar een mooi huis vraagt vaak ook om meer budget. Alex heeft hard gezocht in de wijken van Den Haag waar Ruben en Sanne erg graag zouden willen wonen. Na een paar bezichtigingen kwam de parel naar boven. Samen met Bob bekeek Alex de kanshebber. Het potentiële appartement was wel iets boven budget, maar dan heeft het stel wel precies wat ze zoeken. En gelukkig heeft Alex het appartement binnen de dagen op de concessieklok kunnen kopen!

De verbouwplannen

Samen met Martijn gaat het stel – na de puzzeltocht en de bedenktijd – langs hun gekochte huis. Ze hebben geen idee welke van de puzzeltocht het kan zijn. Ruben en Sanne zijn na het afdoen van de blinddoek ontzettend blij met hun nieuwe huis en zijn erg benieuwd naar de binnenkant. “Dit is heel goed”, zegt Ruben tevreden.De woning is in een goede staat met de klassieke elementen waar Ruben en Sanne zo erg van houden. Bob kan aan de slag met de keuken en de badkamer. Er is na de aankoop nog een verbouwbudget over van €25.000.

Maar is dat genoeg? Eigenlijk niet. 'Voor die €25.000 kan ik het appartement best wel opleuken, maar niet echt hét verschil maken.' Daarom polst hij bij de toekomstige bewoners of zij de mogelijkheid hebben en ervoor open staan om extra budget beschikbaar te stellen zodat Bob zich echt kan uitleven en écht het verschil kan maken. Een lastige keuze, aangezien Ruben en Sanne natuurlijk geen idee hebben wat er met dat geld gebeurt, maar ze vertrouwen Bob helemaal en geven een go. 

De juiste stijl

Nu de woning verbouwd wordt is het aan Roos de taak om het interieur helemaal naar wens van Ruben en Sanne in te richten. Het stel heeft moodboards waar veel klassieke elementen in terugkomen, waarbij ook de kleur groen veel terugkomt. Roos heeft er daarom voor gekozen om de keuken in een mooie donkere groene kleur te maken, met op de muren een lichte beige tint. En jawel! Zoals Roos het zegt, dit appartement leent zich écht voor een visgraatvloer, dus die komt er! De basis in de woonkamer en keuken krijgt een zachte en neutrale kleur en dat combineert Roos met mooie linnen vouwgordijnen.

De woonkamer

Ruben en Sanne droomden van een heerlijke grote plofbank, daar is dus ook een mooi exemplaar van gescoord. Daarnaast zijn de kleuren licht gehouden met een klassieke touch. De salontafel is eveneens klassiek met bijpassende accessoires. Ook hier is gekozen voor linnen vouwgordijnen voor een rustige look.

De keuken

De keuken is precies geworden zoals Ruben en Sanne voor ogen hadden. Hun droomkeuken is in een donkere groene kleur met een mooi robuust marmer werkblad. Ook staat er een grote eettafel met bijpassende stoelen én een bank, zodat het Haagse koppel veel familie en vrienden kan ontvangen. Iets waar zij al lange tijd van droomden. Er is gekozen voor een klassieke tint op de muur. De accessoires hebben rode details wat een mooie tegenhanger is op de geelachtige muurkleur.

De badkamer

In de badkamer komt de kleur groen ook op een chique manier terug. De handgevormde tegels op de douchewand hebben een mooie donkergroene kleur, wat voor een extra klassieke uitstraling zorgt. Er is gekozen voor een luchtige, hangende badkamerkast met moderne waskommen. De kranen en de douche zijn van koper om de chique sfeer te accentueren.

De slaapkamer

Op de moodboards van Ruben en Sanne stond een mooie roodoranje kleur. Roos heeft ervoor gekozen om de slaapkamer in deze gave kleur te laten schilderen. De kleur is een echte eye-catcher en geeft de ruimte meteen een fijne en uitgesproken sfeer. De accessoires en overige materialen geven de kamer een beetje een Balinese sfeer.

De werkkamer

Ruben en Sanne wilden dolgraag een tweede kamer om te gebruiken als werkkamer. Een must omdat zij beiden veel tegelijkertijd thuiswerken. Er is gekozen om de werkkamer wederom in een klassieke kleur te schilderen met een fijn bureau en een kast om alles te kunnen opbergen. De werkkamer is functioneel en sfeervol en past goed bij de rest van de woning.

De onthulling

Daar is het moment dan eindelijk! Vol zenuwen opent het stel de deur van hun eerste eigen woning. Sanne is enorm blij met het resultaat: “Dit is precies wat ik wilde”. Ruben vindt het ook geweldig. Ze zijn superblij met alle mooie kleuren die perfect aansluiten op hun moodboards. Bij het zien van de woonkamer kunnen ze hun ogen amper geloven. “Dit is wel echt heel gaaf”, zegt Ruben.

Eenmaal aangekomen bij de keuken zijn ze enorm blij verrast. “Dit is precies de kleur die wij beiden hadden gezegd!”, zegt Ruben. “Ik ben zo blij!”, roept Sanne. “Dit is vet!”, roept het stel. “Dit is echt precies de keuken die wij op het moodboard hadden staan”, zegt Ruben. Ook de badkamer valt ontzettend in de smaak.

Het Haagse koppel is waanzinnig blij. Het team van Kopen Zonder Kijken heeft het precies zo gedaan als hoe ze ervan droomden. Ze kunnen heerlijk genieten van hun eigen appartement, waarmee ze dolgelukkig en erg dankbaar zijn. 

Shop the look!

Mooie meubels, kleuren en accessoires gezien? Bekijk de Shop The Look om te zien waar je deze items kunt kopen!

Fotografie

Sonja Velda

KZK:
Bekijk ook het eindresultaat van Kim en Paul!
KZK: Een gezellig, roze familiehuis voor Kim en Paul
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: