Het kan een hele uitdaging zijn om een warme lunch te bedenken die je óók nog een beetje verrast. Op onze social kanalen vroegen wij om een pakkende kookchallenge en dit was een uitdaging die Hugo met véél plezier aanging. Hij maakte een broodje met vissticks, een lekkere saus én een doperwtenspread. Klinkt goed he? Bekijk het recept en kook lekker mee!
Eigen Huis & Tuin: IGLO minuutje
Broodje visstick met doperwten
- Lunch voor 4 personen
- Bereiding: circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 15 vissticks
- 3 augurken
- 1 kleine sjalot
- 125 gr. mayonaise
- 3 eetlepels ketchup
- 1 theelepel mosterd
- halve theelepel knoflookpoeder
- 400 gr. doperwten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
- zout
- 2 tomaten
- één kwart ijsbergsla
- 4 kleine ciabatta’s
Extra nodig:
- Microplane / rasp
Bereidingswijze:
Stap 1: Verhit de oven voor op 220°C (200 °C hetelucht óf gasstand 5). Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
Stap 2: Maak intussen de saus. Snijd daarvoor 1 augurk en de sjalot grof. Doe samen met de mayonaise, ketchup, mosterd en het knoflookpoeder in de kom van een staafmixer en pureer.
Stap 3: Kook intussen de doperwten 5 minuten in gezouten water. Giet af en doe samen met de olijfolie, het sap en rasp van de citroen in de beker van een staafmixer en pureer. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, het mag nog een beetje chunky. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout.
Stap 4: Snijd de tomaten in dunne plakken en de ijsbergsla in zo dun mogelijk repen. Snijd de augurken over de lengte in dunne repen.
Stap 5: Snijd de ciabatta’s open en besmeer royaal met de saus. Leg daar de doperwten op, gevolgd door de tomaten, ijsbergsla en augurk. Verdeel de vissticks over de broodjes.