Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een warme en sfeervolle woonkamer voor George en Marjon

Marjon en George verhuisden drie jaar geleden naar hun fijne woning in Den Bosch. Ze droomden van een sfeervolle woonkamer, maar dat kregen ze steeds maar niet voor elkaar. Het stel mist warmte en gezelligheid in de ruimte. Een goede reden voor het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven om daarbij te helpen!

De wensen

Marjon en George hebben een grote woon- en eetkamer, maar het ontbreekt er nog wat aan sfeer. Tijdens hun verhuizing hebben ze ervoor gekozen om alles veilig wit te houden en het huis in te richten met de meubels uit hun vorige woning. Toch lijkt dit niet helemaal meer te passen. Ze zien graag meer taupe kleuren die een beetje in elkaar overlopen. Verder zou Marjon graag de maskers die zij uit Gambia hebben meegenomen terug willen zien in hun vernieuwde woonkamer. 

Het ontwerp

Interieurstylist Roy Seen heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor de woonkamer van Marjon en George. Hij heeft gekozen voor een mix van taupe kleuren. Er komt een iets lichtere tint in het zitgedeelte. Ook speelt Roy met ronde vormen voor een extra warm en sfeervol effect. Het meubilair is een mix geworden van donkere en lichte items. Het zachte kleed geeft een warm effect, terwijl de zwarte tafellamp achter de bank zorgt voor een stoer contrast. 

De donkere en warmere kleur is voor het eetgedeelte, dit zorgt voor een intieme sfeer. Om het geheel een mooi en speels effect te geven wordt de schouw behangen met een tof behang in warme kleuren, hierdoor is de schouw een echte eye-catcher.

Martine gaat een stijlvol, zwevend televisiemeubel maken met daarnaast een verticale kast. Om het meubel van sfeer te voorzien, komt er led-verlichting in te hangen. Dit geeft de donkere hoek een goede lichtbron. Op de kast is niet alleen ruimte voor de tv, maar is zijn er ook vakken voor decoratie. Een goede sfeervolle lamp naast de tv mag ook niet ontbreken. 

Televisiemeubel

Ook het televisiemeubel heeft een mooie taupe tint gekregen. Het meubel zorgt voor warmte en rust in de ruimte door de breedte en de variatie in gesloten en open kastjes. 

Martine heeft er met een speciale techniek voor gezorgd dat de kast stevig aan de muur hangt. Dit deed ze door een lat te bevestigen aan de achterkant die op de lat aan de muur wordt geschoven.

Ook zijn er speciale led-strips in het verticale gedeelte van de kast bevestigd. Deze zijn bijna onzichtbaar en geven daardoor een chic effect.

Bijzettafeltje van Roy

Roy ging ook weer aan de slag met een leuke DIY en maakt een stijlvol bijzettafeltje van twee bloempotten en een onderbord. Dit plateau wordt normaal gesproken gebruikt om decoratie op te zetten, zoals kaarsen. Je kunt zelf spelen met hoe je de bloempotten op elkaar stapelt om je eigen leuke creatie te maken.

Voor het bijzettafeltje voor Marjon en George stapelt Roy de bloempotten in een diabolo vorm op elkaar.

Blij verrast

George en Marjon zijn blij verrast met het eindresultaat. “Hier word ik blij van!”, roept George. Het resultaat valt ook goed in de smaak bij Marjon: “Moet je kijken, die kleuren!”.

Het stel vindt de woonkamer en het eetgedeelte veel ruimer ogen en zijn erg blij met de metamorfose. “Heel gaaf, echt een goede sfeer. Het is heel erg mooi geworden!”, zeggen George en Marjon dankbaar.

Shop the Look

Behang | Strelitzia | Bank | Vloerkleed ovaalGordijnen | Salontafel zwart 

Donkere taupe: E1.08.63 | Lichte taupe: E0.03.72

De
Bekijk ook eens deze huismetamorfose!
De sfeervolle woonkamer, eetkamer en serre van Michael en Marieke
Dit is een artikel van