Ga naar de inhoud
Kopen Zonder Kijken

KZK: een ruime woning voor Wèralucië en Said en hun grote gezin

Wèralucië en Said vormen, met hun vier kinderen, een samengesteld gezin. Op het moment van aanmelden wonen ze in een huurwoning in Amersfoort, die inmiddels een tikkie te klein wordt voor het grote gezin. Ze willen graag verkassen naar een groter en vooral éigen huis, met genoeg ruimte én slaapkamers voor de hele familie. Door de vele eisen én de krappe woningmarkt is het ze zelf nog niet gelukt om dé woning te vinden. Daarom heeft ook dit stel besloten om te kopen zonder kijken!

Het huishouden telt in totaal dus zes personen, terwijl hun huurhuis hier niet helemaal op in is gericht. Het voornaamste probleem is dat de drie jongens (van 7, 13 en 18 jaar) samen één kamer delen. Dit brengt onnodige spanningen met zich mee, aangezien de jongste bij het ochtendgloren al actief is terwijl de oudste pas op een later tijdstip zijn nest wil verlaten. Omdat het een huurwoning betreft, is meer ruimte creëren helaas geen optie. Na een zoektocht van bijna twee jaar zijn ze bereid om de moeilijke zoekopdracht uit handen te geven.

De wensenlijst

Na het spannende bezoekje aan de notaris is het tijd voor het allesbeslissende gesprek met Alex en Bob. Uit de moodboards blijkt al direct dat de smaak van het koppel behoorlijk verschilt. Wèralucië wil vooral voor witte en ‘normale’ elementen. Said vindt dat te eentonig en ziet liever warme kleuren terug in zijn toekomstige huis.

Waar ze het wél over eens zijn is dat ze een woning willen van minimaal 135m² met minimaal vier slaapkamers én het liefst vijf. Voor Wèralucië is de ruimte het allerbelangrijkst maar een eigen oprit, grote tuin, bad én kookeiland vinden ze ook belangrijk. Daarnaast moet de woning zich in een kindervriendelijke buurt bevinden in een van de volgende gebieden: Amersfoort, Nijkerk, Huizen, Blaricum óf Harderwijk. Daarnaast mag de woning niet eerder gebouwd zijn dan de jaren ’90. Ze hopen dat Alex erin slaagt om dit complete plaatje te vinden voor een budget van €550.000.

Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe lastiger het wordt om de perfecte woning te vinden. Daarom heeft Alex een concessieklok ingesteld op 70 dagen. Als de klok op nul staat en er is nog geen huis gekocht, betekent dat maar een ding: het stel zal hun wensenlijst kritisch moeten heroverwegen.

Hysterische markt

Zoals verwacht blijkt het een lastige zoektocht voor Alex. Het probleem zit hem dit keer alleen niet in het budget óf de behoefte aan veel ruimte. Alex legt uit dat het voornaamste probleem is dat ze een modern huis zoeken, die vaak kleinschaliger worden gebouwd. Daarnaast werkt de huizenmarkt ook niet mee. Omdat overbieden steeds vaker de regel is in plaats van de uitzondering, moet Alex noodgedwongen zoeken naar woningen voor een véél lagere vraagprijs dan het werkelijke budget. Gelukkig lukt het Alex om binnen de afgesproken concessietijd een woning in Harderwijk te vinden én weet Martijn het gezin te verrassen met het goede nieuws. De verbouwing kan bijna beginnen!

De verbouwplannen

De puzzeltocht zit erop en de bedenktijd is officieel voorbij. Tijd om samen met Martijn de nieuwe woning van binnen te bekijken. Het stel is ontzettend zenuwachtig, en Wèralucië vertelt dat ze zelfs een nachtmerrie heeft gehad over deze woning, die in haar droom véél te klein was. Gelukkig valt dat in de realiteit wel mee. Het huis is groter dan hun huurwoning maar er moet wel nog wat gebeuren aan de indeling. Het stel droomt namelijk van vijf slaapkamers en de woning heeft er momenteel vier. Genoeg werk aan de winkel dus, mits het budget dat toelaat natuurlijk!

Gelukkig is er nog een ruim budget van €60.000 over en dat biedt veel mogelijkheden. Bob heeft één hoofddoel: ruimte creëren. Dit wil hij doen door de achtergevel te vervangen voor een pui én de aanwezige, open trap in de woonkamer aan te pakken. Daarnaast haalt het team alles uit de kast om ruimte te creëren voor een keukeneiland. Tot slot moet er natuurlijk nog een extra slaapkamer bij getoverd worden, wat de grootste uitdaging zal worden, en het liefst nog een extra badkamer! Terwijl het team hard bezig is met het realiseren van de plannen, delen Wèralucië en Said het blije nieuws dat ze in verwachting zijn van een nieuw gezinslid. Slaapkamer nummer vijf heeft daarmee dus een extra hoge prioriteit gekregen.

De juiste stijl

Tijd voor Roos om aan de slag te gaan met de interieurstyling. In beide moodboards komt een chique sfeer naar boven. De matzwarte keuken, die in beide moodboards terugkomt, zal er ook komen. Ook springt de visgraatvloer eruit, dit is zeker iets dat Roos wil realiseren. Bij Wèralucië komt naar boven dat zij graag veel opbergruimte heeft om alle kinderspullen netjes op te bergen. Daarnaast worden alle slaapkamers leuk ingericht met een paar persoonlijke elementen.

De woonkeuken

In de woonkamer is de trap een stuk ingekort én volledig dichtgemaakt. Om de ruimte te optimaliseren heeft het team ervoor gekozen om, bij zowel de trap als bij de entree van de woonkamer, glazen schuifdeuren te plaatsen. Dit maakt de woonkeuken niet alleen ruimtelijker maar het past ook perfect bij de smaak van het stel.

Er is ook een mooie eethoek gecreëerd met een grote tafel, een eetkamerbank en comfortabele stoelen, zodat het hele gezin aan tafel past. Van de originele, tikkie gedateerde witte keuken is niks meer over. Deze is vervangen voor een chique, matzwarte keuken mét een eiland!

De slaapkamers

Als er één uitdaging was, was dat wel het creëren van genoeg slaapkamers. Na veel puzzelen is het Bob gelukt om dit toch te realiseren. Bij de eerste slaapkamer op de eerste verdieping hebben zowel de muren als het plafond een donkerblauwe kleur gekregen. De kamer heeft een extra stoere sfeer gekregen.

De tweede slaapkamer is de slaapkamer voor Jaeda, de dochter van twee jaar oud. De kamer is volledig roze geschilderd en is een super sfeervolle, knusse meisjeskamer geworden. Met nog een kindje op komst, zouden de twee jongste gezinsleden deze kamer ook nog kunnen delen.

Daarop volgt de master bedroom van het koppel. Deze is in een chique, terra-rode kleur geverfd. Met de komst van de kleine in het achterhoofd, hebben ze een schattig wiegje naast het bed geplaatst. Deze kamer heeft ook nog een prachtige, ruime inloopkast waar Wèralucië zeker blij mee zal zijn. 

Op de bovenste verdieping zijn er nog twee slaapkamers én een simpele, maar praktische badkamer gecreëerd. Zo heeft de oudste zoon een eigen plek én is er nog ruimte voor de oma van de kinderen om te overnachten als zij komt oppassen.

De badkamer op de eerste verdieping is grotendeels hetzelfde gebleven, maar wel een beetje extra aangekleed. Veel geld was er niet voor nodig om deze ruimte aan te laten sluiten bij de rest van het interieur.

De onthulling

Het huis is inmiddels af en de inrichting komt precies overeen met de moodboards van het koppel. Het is tijd voor Wèralucië en Said om de woning die zij hebben gekocht binnen te treden. Een spannend moment, omdat het stel twijfelde of het huis wel genoeg ruimte had.

Ze komen het huis in bij de woonkeuken en zijn direct overrompeld. “Het is zo anders, maar zó mooi”, zegt Wèralucië. De glazen schuifdeur, de keuken met het kookeiland, de pui én de mooie afwerking van de trap zorgen ervoor dat ze van alle spanning ontladen zijn. Ook de bovenste verdiepingen valt in de smaak bij het stel. Wèralucië vindt de warme kleur van de master bedroom erg mooi én ook de inloopkast maakt haar blij. De badkamer is hetzelfde gebleven maar dat hadden ze wel verwacht. 

Al met al zijn ze helemaal tevreden met het huis én dat laten ze het team van Kopen zonder Kijken ook weten. “Het is zó mooi, wij vragen ons echt af hoe jullie dit hebben gedaan”, zegt Wèralucië als ze weer beneden komt.

Shop The Look

Mooie meubels, accessoires en kleuren gezien? Bekijk de Shop The Look om te zien waar de spullen vandaan komen! 

Hoe gaat het nu met Wèralucië en Said? 

Hoe gaat het nu, een aantal maanden later met het gezin? En ziet de woning er nog steeds hetzelfde uit of hebben ze de boel alweer omgegooid? Je ziet het in Kopen Zonder Kijken Gesetteld

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: