Deze keer inspireert Hugo je weer met een lekker lente-menu: een smaakvolle salade met witte asperges en geitenkaas! Om dit gerecht helemaal compleet te maken, bakt hij een heerlijke clafoutis met kersen. Dat wordt smullen, kook je mee?
Hugo's menu bestaat uit twee onderdelen. Eerst lees je de bereidingswijze van de salade met witte asperges en geitenkaas. Daarna zie je het recept van de clafoutis met kersen.
Salade met witte asperges en geitenkaas
- Salade voor 4 personen
- Bereiding: circa 25 minuten
Ingrediënten:
- 500 gr. witte asperges
- 1 stukje foelie
- zout en peper
- neutrale olie
- 100 gr. doperwten (bevroren of vers)
- 1 theelepel grove mosterd
- 2 eetlepels aardbeienazijn (of appelazijn)
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 30 gr. pompoenpitten
- 150 gr. rucola
- 200 gr. zachte geitenkaas
Extra nodig:
- dunschiller
- schone doek of keukenpapier
- grillpan
- bakkwast
Bereidingswijze:
Stap 1: Schil de asperges met een dunschiller en bewaar de schillen. Snijd 2 tot 3 centimeter van de onderkanten af.
Stap 2: Breng de asperges onder de schillen met de foelie en een goeie snuf zout in een ruime pan water aan de kook. Laat 2 minuten koken en draai dan het vuur uit. Laat vervolgens nog 10 minuten staan.
Stap 3: Laat de asperges goed uitlekken, dep ze droog met een schone doek.
Stap 4: Verhit de grillpan.
Stap 5: Bestrijk de asperges met olie en gril 2 tot 3 minuten in de pan. Snijd ze daarna in stukken.
Stap 6: Kook de doperwten 3 tot 5 minuten in het kookwater van de asperges.
Stap 7: Voor het maken van de dressing doe je de mosterd en de azijn in een kom. Klop daarna langzaam de olijfolie erbij. Kruid de dressing met zout en peper.
Stap 8: Rooster de pompoenpitten 3 tot 4 minuten in een droge koekenpan.
Stap 9: Maak vlak voor het serveren de rucola, doperwten en asperges aan met de dressing. Verdeel de salade over borden.
Stap 10: Snijd of breek de zachte geitenkaas over de salade. Bestrooi met de pompoenpitten.
Clafoutis met kersen
- Nagerecht voor 6 personen
- Bereiding: circa 10 minuten+ 25 minuten oven
Ingrediënten:
- 125 gr. bloem
- 100 gr. suiker + extra voor bestrooien vorm
- 2 eieren
- 250 ml volle melk
- zout
- roomboter voor invetten
- 500 gr. rijpe ontpitte kersen (eventueel diepvries)
- 2 eetlepels vanillesuiker voor bestrooien
- 125 gr. crème fraîche
Extra nodig:
- ronde ovenschaal 24 cm
- bakkwast
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2: Roer een beslag van de bloem, 100 gram suiker, eieren, melk en een snuf zout.
Stap 3: Vet vervolgens de schaal in en bestrooi deze met suiker.
Stap 4: Doe de kersen in de schaal en schenk het beslag erop.
Stap 5: Bak de clafoutis ongeveer 25 minuten in de oven.
Stap 6: Bestrooi met de vanillesuiker na het bakken.
Stap 7: Serveer met crème fraîche.
