Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van kil en wit naar een woonkamer met hotel-chique sferen

Ziba woont in Almere en gebruikt graag veel witte elementen in huis. Helaas vindt ze het totaalplaatje toch een beetje saai en kil. Ze zou graag wat meer sfeer en warmte in haar woonkamer zien, maar weet zelf niet hoe ze dit moet aanpakken. Gelukkig weet het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven wél raad met deze kwestie!

De wensen

Door wit te gebruiken in huis maak je je woning ruimtelijker, maar je moet ook opletten dat het niet te kil wordt. En dat is precies wat er bij Ziba thuis aan de hand is. Ze mist simpelweg sfeer in huis en zou graag wat meer kleur aan de muren zien. Haar voorkeur gaat uit naar natuurlijke tinten zoals beige en antraciet, en felle kleuren komen er absoluut niet in! Ook gaf ze aan dat ze geen afstand wil doen van haar eettafel en stoelen. De bank en salontafel mogen wel weg. Tot slot heeft Ziba nog een prachtige trap in de woonkamer staan, het leek haar mooi als deze een beetje zou worden aangekleed. 

Moodboard en ontwerp

De basis van de woonkamer zal veel hotel-chique elementen krijgen. Daarnaast wordt de ruimte sfeervol gemaakt met kleur én textuur. Zo komt er een prachtig vloerkleed dat een warme sfeer zal creëren, worden er mooie gordijnen opgehangen én zal het team de boel sfeervol aankleden met stijlvolle decoraties en accessoires. In plaats van de hoekbank komen er twee velvet banken, zodat er genoeg zitruimte is. Ook maakt Martine een tv-meubel waar een haard in komt: een toffe combinatie van twee meubels in één, wat ongetwijfeld zal bijdragen aan die gewenste warme sfeer.

Chique sfeer én warme kleuren

Het klusteam begon allereerst met het schilderen van de muren. Twee muren kregen een mooie, lichtgrijze kleur én de overige muren krijgen een vers laagje wit. Het team heeft gordijnrails opgehangen waar een mooi, donkerkleurig gordijn aan is bevestigd én ook de trap heeft een frisse, witte verflaag gekregen.

Het tv-meubel

Martine ging direct aan de slag met het tv-meubel. Deze bestaat uit twee dichte opbergkasten aan de zijkanten, met in het midden een ingebouwde elektrische sfeerhaard. Nadat ze alle MDF-platen op maat heeft gezaagd, heeft ze de kast in elkaar gezet en de kast een mooie, donkere kleur gegeven. Vervolgens is de kast aan de muur bevestigd, onder de tv.

DIY-spiegelwand

Floortje heeft ook weer een leuk DIY-project bedacht en maakte een spiegelwand voor in de vide van de woonkamer. In plaats van die nieuwe, glimmende uitstraling te behouden, heeft Floortje de spiegels bewerkt met verschillende technieken. Op deze manier kreeg het een oude, vintage look. Met frost-sprayverf heeft ze de spiegel mat gemaakt én met alcoholinkt heeft ze er een verweerd stippen-effect aan toegevoegd. Tot slot heeft ze een koper-spray gebruikt waardoor de spiegel een verroeste uitstraling kreeg. De spiegelwand is onder de lamp, bij de vide, opgehangen en geeft een karakteristieke uitstraling die perfect past bij Ziba's woonstijl!

Luxe traploper

Bij binnenkomst valt het oog direct op de prachtige trap in de woonkamer. Ziba gaf al aan dat zij de hotel-chique stijl erg mooi vindt, dus een traploper zal goed aansluiten op het interieur. Er is gekozen voor een traploper in donkergrijze kleur. Als finishing touch heeft Martine nog traproeden toegevoegd. De traploper zelf zit al vast maar dit laatste, kleine detail maakt het geheel écht af!

Bank en vloerkleed

Het eindresultaat is helaas niet helemaal compleet omdat één bank niet op tijd geleverd kon worden. Om die lege ruimte toch wat op te vullen, heeft Floortje de stoelen uit de vide verplaatst naar de plek waar de bank hoort te komen. De banken komen op een fleurig, lichtgekleurd vloerkleed te staan én worden leuk aangekleed met stijlvolle kussens. Het vloerkleed ligt net onder de voorpoten van de bank en stoelen – waar de tweede bank komt te staan – waardoor het kleed een mooi deel van de woonkamer bedekt zonder de hele ruimte over te nemen.

De laatste puntjes op de i

Tot slot heeft het team de laatste meubels en accessoires geplaatst voor de finishing touch. De kleinere accessoires komen in zowel zilver, goud en brons voor. Wat volgens Floortje een echte trend is dit jaar. Bij de spiegel staan decoraties in deze verschillende tinten en kleuren en tóch geeft het een gevoel van warmte en eenheid. Het is een écht gezellig, knus hoekje geworden.

Compleet naar wens

Het werd al direct duidelijk dat Ziba heel goed wist wat ze wel én niet wilde. Toen ze haar vernieuwde woonkamer binnenliep was ze dolblij met het eindresultaat. De traploper stal voor haar de show en ook het zelfgemaakte tv-meubel vond ze fantastisch. “Een mooi, warm huis precies zoals ik wilde”, vertelt ze aan het team.

Shop the look

Eindelijk
Bekijk ook zeker eens dit eindresultaat
Eindelijk een sfeervolle én overzichtelijke woonkamer voor John en Simone
Dit is een artikel van