Ga naar de inhoud
Eigen huis & Tuin: Lekker Leven

De sfeervolle woonkamer, eetkamer en serre van Michael en Marieke

Michael en Marieke wonen fijn in hun heerlijke huis met grote serre die in verbinding staat met hun woon- en eetkamer. Maar de ruimtes kunnen wat betreft het stel wel een frisse metamorfose gebruiken. Daarom staat het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven klaar om te helpen!

De wensen

Michael en Marieke hebben een fijn huis met een grote woon- en eetkamer én een serre. Toch missen zij wat sfeer in hun interieur. Ze zouden graag willen dat de serre qua stijl wat meer bij de woon- en eetkamer past.

Het stel geeft aan dat er voor- en achterin het huis veel lichtinval is met op de tuin, maar het tussenstuk – de eetkamer – is een donkere hoek. Michael en Marieke weten niet goed wat ze daarmee moeten en zien graag meer samenhang tussen de ruimtes.

Het ontwerp

Om verbinding te maken tussen de voor- en achterkant van het huis heeft interieurstylist Jasper Burg een te gek ontwerp gemaakt. Michael en Marieke gaven aan dat ze van aardetinten houden en een mix tussen een moderne en klassieke sfeer. Dus om aan die wensen te voldoen werkt Jasper met veel beige en bruintinten om het sfeervol en rustig te houden. Daarna stylet hij het af met chroom- en zilvertinten voor een klassieke touch.

Patrick maakt een extra luchtige roomdivider waar veel licht doorheen komt en voegt een open kast toe aan het tv-meubel met ronde vormen.

Om een echte eyecatcher bij het eetgedeelte neer te zetten, heeft Jasper gekozen voor een tof fotobehang.

Kast met ronde boog

Patrick voegt een mooi stukje maatwerk toe aan het huidige tv-meubel. Hij zet een kast in elkaar met een ronde boog. De organische vorm zorgt voor een rustige en warme uitstraling.

Voor de achterwand van de kast heeft Patrick multiplex gebruikt. De legplanken en zijwanden heeft hij van MDF gemaakt. Voor de ronde bovenkant heeft Patrick buigtriplex gebruikt.

Luchtige roomdivider

Michael gaf aan dat hij het eetkamergedeelte een soort pijpenla vindt. Gelukkig heeft Patrick hiervoor een slimme oplossing. Hij maakte een open roomdivider om de ruimte af te kaderen, maar waardoor er tegelijkertijd ook een ruimtelijk effect ontstaat aangezien deze roomdivider niet massief is en er veel licht doorheen valt. Voor de basis heeft Patrick MDF platen gebruikt en voor het ingebouwde nisje heeft hij spaanplaat gebruikt.

DIY bijzettafeltje

Interieurstylist Jasper Burg heeft zelf een leuk bijzettafeltje gemaakt voor in het interieur. Hij gebruikt hiervoor een rond dienblad, een ronde pot en bamboematjes. Jasper lakte het tafeltje in zilver. ‘Dit is dé trendkleur op dit moment in het interieur”, aldus Jasper.

Lovende reacties op de mooie metamorfose

Michael en Marieke zijn ontzettend blij met het eindresultaat. “Dit is geweldig!”, zegt Michael. “Die muur is gewaagd, maar ik hou ervan! En die tafel is ook gaaf!” Ook de roomdivider en de kast bij het tv-meubel vallen goed in de smaak. “Het is supergaaf geworden allemaal!”

Shop the Look

Een
Ook leuk om te bekijken!
Een klassieke entree voor de gezamenlijke hal in Dordrecht
Dit is een artikel van